.

Ma Org2 Kampung...

Akma Arifin In Da Blog...

Friday, February 25, 2011

Cemburu???

Cemburukah aku bile aku terdiam melihat kemesraan mereka????
Cemburukah aku bile aku terdiam melihat gurauan mereka???

Aduhai lah hati....
Mulut aku selalu menidakkan kan...
Hati aku selalu menolak...
Fikiran aku selalu aku hindarkan....

Tapi???

Kenapa hati aku selalu bersedih saat mereka berdua bersama???
Kenapa mulut aku terdiam saat melihat mereka???
Kenapa fikiran selalu merewang-rewang saat mereka bermesra???

Aku...
Tak de jawapan untuk semua soalaan aku tu...
Korang ade x???
Share lah pendapat korang...
Biar teropen skit hati n fikiran aku nie...


p/s:- hati bersedih... tapi still leh tersenyum lagi... (^_^)

Dugaan ALLAH...

Saat nie aku rase cam sunyi jer....
Setelah macam2 dugaan yang aku tempuhi...
Ade yang aku boleh kongsi ngan kawan2 aku...
Ade yang terpaksa aku simpan dan pendamkan dalam hati...

Aku harus tabah menerima semua dugaan yang ALLAH berikan pada aku...
Aku tahu...
ALLAH menguji seseorang hambaNYA mengikut kemampuan hambaNYA sndr...
Semoga aku selalu tabah untuk menghadapi ujian dari ALLAH S.W.T...

Disebalik semua dugaan nie...
Ade seorang teman yang selalu memberi nasihat pada aku...
Bertanye tentang diri dan masalah aku...
Terima kasih wahai teman ku...

Ade seorang kawan yang selalu bersama aku...
Menyimpan rahsia aku dan ber "ehem2" dgn aku bile nmpk si die...
Slalu teman aku g minum...
And slalu dengar masalah aku...
Terima kasih kawan...

Ade 1 keluarga yang amat menyayangi aku...
Ayah, Mak, Abang, 4 orang adik yang slalu menghiburkan aku n 2 org adik yang slalu ajak aku g jln2...
Terima kasih untuk kamoo semua...

Ade 1 msg akan masuk tiap kali aku blk keje...
Bertanye keadaan aku..
Membuat lawak bodoh..
And menyebabkan aku tergelak sndirian...
Memang kadang2 agak memeningkan kepala...
Tapi hakikatnye...
Die hadir untuk menghiburkan hati aku...
Terima kasih awak....

Sekarang...
Hanye tinggal aku dan hati aku untuk bertahan...
Aku perlu kuatkan hati aku untuk melawan semua dugaan nie...
Berdoa kepada ALLAH, berusaha dan bertawakal kpd ALLAH...
Semoga semuanya berjalan seperti biasa...


p/s:- harus jadi lebih tabah dan kuat...
go supergirl go.... 
(^_^)