.

Ma Org2 Kampung...

Akma Arifin In Da Blog...

Monday, February 7, 2011

Kelantan...

Cuti 4 hari...
Aku g kelantan wat kali pertama...
Hari rabu malam g, hari sabtu petg balik...
Wawawa... Keletihan yang teramat sangat...
Tapi papehal pon nk say thank sgt2 ti cik ina sbb sudi bawak kami jalan2...
Heheheh....
Next time balik kampung saye kat Melaka plak k....
Hehehehe...
Berbalik pada kelantan...
Banyak tempat pelik yang aku x tau tentang negeri kelantan nie...
Terutamanya... Patung nie....


Takot x??? Lagi 1, binatang nie....


Wawawa... Takot kan... 1st time aku tgk... Jantong macam nk gugur dah... Bile kali kedua lalu, aku dah set kat otak aku tempt nie... comform x pandang dah... huhuhuhu...

Tu je la serba sedikit pasal Negeri Kelantan... Hehehehe...
T kalo ade yg best, aku share ngan korang k....
(^_^)


p/s:- Masok kandang kambing mengembek, masok kandang lembu mengembu... 
(sampai kat kelantan aku kene la paham2kan bahasa kelantan... hehehehe)

Khawin Awal???

Korang nak tau tak nape aku letak title cam tu....
Sebenarnye ade la sorang kawan nie, die tanye kat aku, nape sume org kawen awal... Hehehehe...
Aku ngan selamba menjawap, dah sampai jodoh dorg, dorg kawen la...
Pastu kawan aku nie pon pandang pelik kat aku sambil berkata.... Bukan org gatal ker????
Hahahaha... ngok kan...
Pastu die tanye kat aku, bile aku nk kawen...
Aku pon jawap la 3 or 4 tahun lagi kalo ade jodoh...
Tetibe jer aku nampak die senyum....Confius aku nampak senyuman die tu.... Hahahaha

Aku nie merapu jer kan...
Kwang,kang,kwang.....

Tapikan ape pendapat korang pasal kawen awal erk???? 
Yuk share sama2.... (^_^)


p/s:- Jodoh pertemuan,ajal maut ditangan TUHAN...