.

Ma Org2 Kampung...

Akma Arifin In Da Blog...

Thursday, March 31, 2011

Princess...

Tengah search2 internet tadi ternampak la gambar2 nie... 
Otak x berfungsi nak merapu banyak2 ari nie...
Layan je gambar2 nie k....
 Hehehehe....


Princess Cinderella
Princess Snow White
Princess Jasmine

Princess Aurora
Princess Mermaid
 
Princess Bella





p/s:- kecik2 dulu suke berangan jadi tuan puteri..
alhamdullillah berjaya jugak... tapi bukan tuan puteri raja la...
jadi puteri kesayangan mak n ayah... hehehehe... (^_^)

Same macam semalam...

Hari nie x de mood same cam semalam...
Bosan n tertekan rasenye...
Aku betol2 nk g bercuti...
Boleh x rase2nye nak blk kmpg 2 3 hari...
Huhuhu...



X lalu la nak keje...
Tangan sakit kene ambik darah tadi...
Aku pon gatal g jumpe doktor tu wat per...
Huhuhu...

Sume sebab kes lame...
Adoiii...
Aku x larat la....
Kalau x g, mesti aku yang seksa t...
Huhuhu...
Rase cam nak hidup lame...

Errrmmm...
Susah la...
Aku nk explain...
Kalau bagi bukti kantoi la pulak...
Aku x nak orang kesian kan aku...



Jadi sekarang nie...
Ape yang aku kene wat...
Wat bodoh jer...
Mulut diam... Telinga kene pekak kan...


p/s:-aku kene berjuang lawan sume nie...
chaiyok, chaiyok... (^_^)

Wednesday, March 30, 2011

X De Mood....

X de mood nak taip ape2 petang nie...
Aku nak luahkan ape yang aku rase sekarang nie...
Tapi x tau la nak cite kat sape...
Mungkin malam nie boleh g ajak abg n bakal kakak ipar aku g men bowling...
X pon g karaoke...


Rase nak lepas tension jer...
Nasib baek la nak g bercuti sebulan lagi...
Kalo x...
Aku dah cuti jer esok...
Balik kampung n mandi laut puas2...
X nak kuar dah...
Lame2 leh jadi ikan dugung... eh salah ikan duyung...
Tapi ikan duyung pakai tudung...




p/s:- bebetol malas nak menaip...
tapi hati meronta2 soh menaip...
inilah hasilnye...
mood: x de mood...

Tuesday, March 29, 2011

Lelaki Macho vs Lelaki Kureng Macho...

Cara jalan...
Lelaki Macho...
- Mendada sambil pandang terus ke depan @ org berlagak                         
Lelaki Kureng Macho... 
- Berjalan sedikit bongkok dan berjalan sambil senyum @ sedar diri
Cara bercakap...
Lelaki Macho...
- Bercakap tanpa memandang muka orang dihadapannya
Lelaki Kureng Macho... 
- Bercakap dengan memandang muka orang dihadapannya sambil tersenyum

Cara menjawap 10 soalan...
Lelaki Macho...
- Menjawap 1 soalan daripada 10 soalan
Lelaki Kureng Macho... 
- Menjawap kesemua soalan siap dengan huraian sekali siap bukak kamus dewan lg

Cara memandang wanita cantik...
Lelaki Macho...
- Memandang dengan senyuman paling macho
Lelaki Kureng Macho... 
- Tunduk ke bawah sambil kadang2 mencuri pandang


Cara memandang wanita kureng cantik...
Lelaki Macho...
- Memandang dengan senyuman sinis (dalam hati meluat aku tengok)
Lelaki Kureng Macho... 
- Memandang dengan senyuman yang ikhlas


* Hari nie, saye akan membuat perbandingan antara dua jenis lelaki nie..
   Tapi, ini adalah pendapat saye jer... 
   Kalau nak bg pendapat korang, merapu la kat bawah tu...  (^_^) 

p/s:- aku dapat ilham nie tadi, lepas sorg despach nie dtg antar form kat opis aku...
berlagak betoll... (^_^)

Monday, March 28, 2011

Kebengongan...

Aduhai tangan...
Kenapalah ko nie gatal sangat nak taip bende bukan2...
Merapu je kan...
Tapikan...
Nape aku nak salahkan tangan nie pulak...
Otak aku yang ligat berfikir...
Tangan yang menaip plak dipersalahkan...
Alahai....










Sebenarnye aku betul2 tengah runsing sekarang nie...
Makin aku menolak...
Makin die menghampiri aku...
Aku x cintakan die...
Aku x suke kan die...
Aku x minat kat die...
Aduhailah hati...

Ermmm...
Betul kot ape yang mak aku slalu cakap...
Jangan cube menolak seseorang sbb seseorang itulah yang akan berada difikiran kamoo...
Jangan cube cintakan seseorang sbb seseorang itu yang akan kamoo benci...
Huhuhu...
Ape aku nak buat sekarang nie...

Tangan aku nie dah gatal sangat nak isi borang cuti...
Nak g tenangkan fikiran...
Huhuhu....
Aku nak cari ape yang ade dalam hati aku nie...
Ade x ruang untuk mereka yang bernama lelaki...
Setelah ape yang aku alami dulu...
Mungkinkah lelaki tu yang selalu ade didepan mate aku..
Mungkinkah lelaki tu yang baru aku kenali...
Mungkinkah lelaki itu yang selalu menyakitkan hati aku...













Ya Allah...
Berikanlah aku petunjuk...
Berikanlah aku kekuatan...
Berikanlah aku ketenangan...
Aminnn....


p/s:-thank too my friend yang bagi semangat dan idea yang merapu2 kat aku...
Huhuhu... sayang korang... (^_^)

Exist- Janji Padamu...

Tiada kusangka sejak detik itu
Kau membuka pintu kamar dihatiku
Cinta yang terhampar satu tika dulu
Bersinar kembali
Pandainya dikau mencuri hatiku
Dengan kejujuran dan tingkah lakumu
Memberikan aku satu keyakinan
Mendungkan berlalu


Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu bidadari
Percayalah janjiku ini


Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni


Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu bidadari
Percayalah janjiku ini


Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni


Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni

p/s:- andai tersurat kamo untuk ku... akan ku jaga dan pertahankan samapai ke syurga...
Cinta sampai syurga... Insyaallah... (^_^)

Sunday, March 27, 2011

Persahabatan vs Percintaan...


Persahabatan...
  Ia hadir tanpa mengira waktu...
  Kadang-kadang tanpa kita sedar persahabatan telah berlaku...
Ia boleh berlaku dengan...
1 senyuman...
1 ayat...
1 pertemuan...


Tapi...
Bila hadirnya percintaan...
Sahabat dilupakan begitu sahaja...
Kenapa???
Sebab dah dapt yang lebih indah dalam hidup...
 Sampai 1 tahap...
Bermasam muka antara 1 sama lain...


Bahagia ke dengan cinta yang baru kamo kenal tu???
Lebih bahagia daripada dengan sahabat kamo tu???
Bahagia la kot kan...
Tapi...
Bila cinta kamo pergi...
 Kemana kamo nak pergi mengadu???
 Kat sape kamo nak meluahkan perasaan???


Sahabat kamo kan ade...
Pergi je kepada die...
Tapi...
 Janji jangan pernah lupekan sahabat kamo kerana cinta...


Ingatlah...
 Hilang cinta boleh berganti...
Hilang sahabat tiada pengganti...


p/s:- aku bahagia dengan kawan2 aku...
kepada bakal cinta aku... maaf kawan aku lagi istimewa daripada kamoo...
(^_^)


Friday, March 25, 2011

Gedik vs Admire...

Kenapa kalau perempuan suka kat sorang lelaki....
Pompuan tu korang panggil gedik???
Salah ke kalau pompuan tu nak admire kat sorang lelaki???


Tapi kan...
X pulak korang panggil lelaki yang admire kat sorang pompuan tu gedik???
Memang x de istilah cam tu ker???



Alahai....
Apelah sangat dengan admire tu...
Len la kalo pompuan tu ajak lelaki tu kawen terang2...
X adil tol la...
Kalo lelaki ajak pompuan kawen x pe plak...
X gedik plak kan...

Aku tau...
Pompuan tu sifat die pemalu...
Tapikan kalau setakat admire x salah kan...
Errrmmm... Pelik tol la...

X pela...
Kepada kaum pompuan kat luar sane...
Korang teruskan je niat admire korang tu...
X salh pon sebenarnye...
Lantaklah orang nak cakap pe pon...
Kan, kan kan...


p/s:- pompuan kalo x gedik x lawa la... 
Dalam kamus dewan...
Gedik bermaksud cantik, lawa... Korang leh la cek k... (^_^)

Ragu & Pucca...

Pucca...
Korang penah tengok x karton nie...
Dulu selalu gak aku tengok...
Karton nie klakar jugak...
Hehehehe...
Dalam cite karton nie ade dua watak....
1 watak lelaki...
Name dia Garu....

Ha... Nie la Garu....
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Lagi 1 watak pompuan...
Nama die Pucca....

Ha... Nie la Pucca...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ermmm...
Bercakap pasal karton nie...
Nie aku nk bgtau serba sedikit pasal karton nie...
Hehehehehe...
Dalam cite nie...
Si Pucca nie... Suke sangat dengan si Ragu...
Aku pon x paham kenapa die suke kat Ragu...
Tapi kan...
Yang seronoknye...
Si Pucca nie akan mengamok bile ade orang usik Ragu die...
Hahahaha...
Ganaz giler...

Tapi best jugak....


Ade jugak orang nak backup bile susah or kene buli...
Jadi...
Kepada lelaki di luar sane...
Carilah isteri yang macam singa betina...
 Hahahahaha....





p/s:- tapi pompuan jgn cari lelaki yang cam singa jantan...
bahaya... 
(^_^)

Thursday, March 24, 2011

Salah Sangka....

Semalam saya tahu kamoo bukak FB....
Saya tahu kamoo tengak wall saya...
Dan...
Saya tahu kamoo dah salah sangka dengan ape yang saya letak kat wall saya...



Kamoo...
Saya x de niat ape2 pon...
Dia tu kawan saya je la...
Kamoo janganlah salah sangka dengan saya...
Kamoo merajok dengan saya sampai tak tunggu saya balik keje semalam...
Malam tadi pon kamoo tak de jugak...
Saya cari kamoo...

Kamoo...
Cube kamoo tanye kat saya dulu kalau kamoo nak tahu kebenaran...
Jangan la buat andaian sendiri...
Jangan la merajok cam nie skali...

Errrmmm..
Macam mane saya nk explain kat kamoo kalau kamoo x tanye dekat saya...
Kamoo.... Jangan merajok k...
Susah hati saya jadinye...
Saya tak nak kamoo salah sangka...
Jangan ulangi kesilapan ex saya dulu...
Setiap masalah ade jalan penyelesaiannya...

Errmmm....
Saya harap...
Saya ade kesempatan untuk terangkan segalanya pada awak... 



p/s:- Dia salah sangka, dia ingat yang kat wall saya tu bf saya...
Huhuhuhu...
Mood:- x de perasaan...

Nak Lari...

Hari nie aku rase cam nak menjerit sekuat hati jer....
Hati aku tak tenang...
Aku nak lari jauh2 dari cnie...
Aku perlukan ketenangan yang teramat sangat...
Aku perlukan cuti yang panjang...
Aku perlu lari untuk cari kekuatan, ketenangan dan clearkan balik memori otak aku nie...



Ya Allah...
Tabahkanlah hati ku....
Kuatkanlah semangat aku...

Aku pun tak tau nape aku jadi cam nie...
Hidup makin complicated jer...
Macam mane aku nak hadapi semua nie....
Aku nak duduk sendirian...
Aku nak tenangkan jiwa...
Aku perlukan tempat yang x de complicated cam sekarang nie...

Sesungguhnya aku redha dengan qada dan qadar Allah...


p/s:- kalau aku pelari pecut, mesti aku dah lari jauh2 dah...
apepon... 
kekalkan senyuman... (^_^)

Wednesday, March 23, 2011

Janji - Akim af7

 

Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Chorus
Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Ulang Chorus

Aku janji padamu
Akan mencintaimu

Ulang Chorus

Takkan menduakanmu 


p/s:- korang layan je la k... 
(^_^)

Tuesday, March 22, 2011

Semangat...

Semangat tu adalah 1 kekuatan yang hadir...
Apa perasaan korang bile tanpa korang sedar...
Korang dah jadi semangat seseorang...
Bile seseorang tu nak wat sesuatu, korang mesti ade kat sisi die...
Bile die lemah, die perlukan korang sebagai semangat die...

Errmmm...
Besar betol tanggungjawab bile kita jadi semangat seseorang...
Pernah x korang terfikir???
Ade insan yang perlukan korang disaat die nak wat sesuatu...
X kira la, bile die nak wat keje ker...
Nak men game ker...
Nak pergi tempat yg jauh ker...
Nak wat keputusan ker...
Kadang2 nak makan pon die perlukan korang...
Tapi kalo tok mkn nk korang jugak tu dah len la kot maksudnye...
Hahahaha...
Korang pk la sndr k...

Errrmmm....
Atau pon korang sndr yang tanpa korang sedar ade insan yg jadi semangat korang...
Mungkin korang akan nafikan...
Tapi hakikatnye...
Korang memang perlukan insan tu tok wat sesuatu...
Kadang2 korang rase gelisah je bile x dapat tgk rupe semangat korang tu...
Kalau x dapat tgk rupe, dengar suare pon jadi lah kan...
Kalau x dengar suara tengok gambar pon jadilah kan...
Kalau x de gambar tengok nama die pon jadilah kan...
Kalau x de name die aku x tau nk cakap pe dah...
Hahahaha...

Jadi sekarang nie...
Korang benti wat keje n fikir sape semangat korang tu...
Pastu tell me k...
Hahahaha...


p/s:- semangat aku ade pada sesuatau barang yg aku pakai tiap2 saat...
Dan aku x penah bukak bile aku dapat semangat aku tu... 
(^_^)

Dia Muncul Kembali....

Setelah 2 tahun dia menghilangkan diri, kini dia kembali semula...
Untuk apa???
Aku sendiri x pasti...
Aku semakin keliru dengan permainan dunia...
Sampai bila semua nie akan berterusan...
Sampai bila mereka nak menyeksa jiwa aku....
Sampai bila mereka nak mempermainkan perasaan aku....

Aku terlalu takot untuk terima kehadiran mereka dalam hidop aku...
Serik???
Tak la... Tapi mungkin aku x bersedia untuk semua nie...
Terlalu banyak perkara yang aku perlu cari dalam hidop aku...
Terlalu banyak hati yang berharap pada aku untuk berjaya...

Semoga aku lebih tabah untuk hadapi semua dugaan Allah kepada aku...
Semoga sokongan kamo semua akan kekal di hati aku...
Semoga akan ada sinar kebahagiaan untuk aku...


p/s:- senyum je yang mampu aku wat sekarang nie...
(^_^)

Ter???

Ter???
Ape tu???
Korang tau x???
X tau ker???
Aku pn x tau... Hehehehe...
Ermmm...

Kenapa dalam hidop nie mesti ade perkataan Ter???
Alahai....
Tapikan kalo x de perkataan Ter...
Susah jugak kan...

X dapat la si pakwe nak bagi alasan pada si makwe...
Si anak kepada si ibu...
Si pekerja kepada si boss...
Si penjenayah kepada si polis...
Hahahaha...

Jadi korang pk la....
Patut ke gune perkataan Ter tu???
Ermm...
Bagi aku x perlu la gunekan perkataan tu...
Bile salah mengaku je la...
Mungkin ade orang akan marah...
Dengar je la bile dorang marah n say sorryyy....

Tapikan kalau orang tu marah n x nak maafkan korang...
Aku sarankan korang gune ayat nie...
"Sedangkan Nabi ampunkan umatnya, x kan la kita sesame islam x boleh"...
Hahahhaha...
Ok x???
So, korang try la k...
Hehehehehe....


p/s: kalo x berjaya padan la muke... 
sape soh menipu... gud luck... (^_^)

Sunday, March 20, 2011

Cemburu x bertempat...

Ermm... Cite pasal cemburu nie...
Tadi sorang kawan aku nie tunjuk la picture pakwe makwe...
Romantik sgt2...
Tapi tu sume kenangan antara si pakwe ngan si makwe jer...
Sebab...
Si pakwe dah meninggal dunia...
Innalillahhiwainnalillahhirojiun....

Pic tu aku tgk dalam fb kawan aku nie...
Pic tu pon dah lame dah..
Si makwe pon dah bertunang sekarang nie...
Tapi kan yang menjadi isu sekarang nie...
Kawan aku cakap, tunang si makwe akan cemburu bile tgk gambr si pakwe n si makwe nie...

Ermmm....
Yang aku pelik sangat2 sekarang nie...
Perlu ke cemburu pada orang yang dah x de???
Si pakwe tu x kan hidop balik pon...
Ermmm kenapa la nak cemburu...

Aku nie cakap org plak...
Aku jadi single minggle sekarang nie pon sbb bende cam tu jugak...
Hahhahaha...
Tapi aku bahagia je sekarang nie...

Insyaallah...
1 hari nanti ade lelaki yang terima aku seadanya...
Lelaki tu akan ade kat sisi aku sama  seperti arwah pakwe aku dulu...
Aku x nak lelaki yang akan hadir dalam hidop aku tu sebijik cam arwah...
Cukup la kalo lelaki tu terima aku seadanya dan dapat bimbing aku ke syurga...
Insyaallah... Aminnnn...


p/s:- kenangan bersama arwah x kan dapat aku lupekan...
semoga doa aku selalu sampai kepada arwah...
Insyaallah.. (^_^)
Semalam aku mimpikan seorang kawan nie...
Aku sendiri x pasti kenapa aku mesti mimpikan die...
Dia seorang kawan jer...
Ermmm...
Mungkin aku penah tersuka pada die...
Tapi semua tu dulu...
Aku x pk dah pasal die....

Errmmm...
Bile aku tanye pada mak...
Mak cakap "memang la awk x pk pasal die, tapi mungkin die rindukan awak yg dulu"...
Tambah confius aku bile mak cakap cam tu...

Alahai kawan aku sorang nie...
Errmmm....
Aku dah tarik diri n aku dah x nak libatkan diri ngan kamo lagi...
Mungkin kamoo dah bahagia sekarang nie...
Aku dapat lihat, aku dapat tengok...
Tapi aku x dapat rase...

Ya ALLAH...
Semoga kau jadikan hari aku lebih baik dari semalam dan hari esok lebih baik dari hari ini...
Amiinnn.....


p/s:- aku dah x harap apae2 lagi dah... 
semoga aku akan menjadi semakin tabah... (^_^)

Tuesday, March 15, 2011

Janji termatri.... 13 mac 2011

Hari ahad lepas genap la usia aku tteeeeeettttt...
Rahsia... Hehehehe....
Errmmm... Aku nak share 1 peristiwa ngan korang...
Ade 1 janji dah dibuat....
Ade 1 harapan telah diberikan....
Ade 1 hati menanti hari yang bermakna....
Tapi aku???
Aku x bagi jawapan atau kata putus...
Kenapa???
Sedangkan saat itulah yang aku tunggu2kan...
Aku x paham...
Lidah aku kelu untuk bersuara...
7 tahun aku menanti...
Bile smua tu terjadi, aku x bersuara, hati aku kosong...

Hanya kepada ALLAH aku memohon...
Dibukakan pintu hati aku untuk terima die...
Hanya jawapan ini yang terkeluar dari mulut aku...
"Berdoalah kepada ALLAH semoga ade jodoh diantara kita"...
"Jangan putuskan hubgn persahabatan kita hanya kerana ade hati yang terluka"...
Betul ke ape yang aku telah lakukan???

Semoga ade hikmah disebalik semua ini...
Ya Allah, kau permudahkanlah urusanku didunia dan akhirat...
Jika memang die yang telah ditakdirkan untuk aku, kau berikan la kekuatan pada hati kami untuk menantikan saat bahagia kami...
Amiinnn....


p/s:-dia tu kawan aku, aku kawan ngan die dah 7 tahun...
Allah temukan aku dengan die, dan jadikan aku seperti sekarang... 
terima kasih awak... (^_^)

Sunday, March 13, 2011

Happy Besday 2 Me.... (^_^)

Selamat hari jadi untuk diri aku sndri....
Hehehehe...
X sangka dah meningkat dah umur aku...
Aku harap segala azam aku tahun nie dapat aku laksanakan....
Hehehehe....

Kepada kawan2 yang wish....
Terima kasih sangat2 tau...
Sonok sangat2...

Kepada my family....
Time kasih yang tersangat2...
Mak n bakal kakak ipar masak semalm...
Sedap sgt2....
Abang mntak tangguh bagi hadiah...
X per.... X kisah pon...
Hehehehhe...

Sebab saye dah dapat hadiah paling berharga...
Dapat kasih sayang dari family n ciuman kasih sayang...
Hhehehehe....
Love u alll...


p/s:- knp la hari jadi sekali je dlm setahun....
Wawwawawa... giler sudah... (^_^)