.

Ma Org2 Kampung...

Akma Arifin In Da Blog...

Monday, February 28, 2011

Abang....

Mohd Hafis Bin Md Hussin...
Mesti korang tetanye-tanyekan sape die nie...
Errmm..
Die nie sebenarnye ex couple aku...
Tapi, bile dah putus, kami jadi kawan....
Putus sbb ape???
Sbb x de jodoh kot...
Masing2 boleh terima kalo kami putus..
Mungkin dengan cara tu kami boleh fikir n betolkan kesilapan masing2....

Malam tadi die msg aku...
Die tanye...
Sepanjang die jadi kekasih aku...
Penah x die sakitkan hati aku...
Dengan jujur, ikhlas dan tulus aku jawap x pernah...
Memang die x penah pon sakitkan hati aku...

Aku bersyukur sgt2 sbb dapat knl org cam die...
Slalu ade kat cc aku w'lau aku senang, w'lau aku susah....
Errmm...
Berbalik pada msg td tu....
Die asyik tanye jer...
Last2 die cakap, die gado ngan awek die...
Aku simpati kat die, sbb aku rase die x layak tok disakiti...
Mungkin korang pelik nape aku begitu membanggakan die...
Kalo bahasa sekarang nie lebih kpd "backup"
Errrmm...
Mungkin sbb aku dah lame kenl ngan die...
Jdi aku tau la perangai die...

Tapi kan....
Bile die cakap pasal awek jer...
Hati aku x tentu arah...
Tapi, aku bg jugak la nasihat kat die...
Huhuhuh.. w'laupon aku nie x pandai sgt bab2 nie...
Errrmmm....
Aku tanye la kat die pasal awek die nie...
Die jawp la org andalas... Baru 8 bulan couple...
Tibe2 jer... Air mate aku menitik...
Aku pon pelik sgt2....
Ape tandenye???

Tapi dalam hati..
Aku selalu berdoa semoga abang bahagia dgn pilihan hati die...
Kepada kamoo yang berjaya mencuri hati abang..
Jaga abg elok2 k....
Aku disini sentiasa mendoakn hubgn kamo berdua....


p/s:- semoga aku akan menjadi lebih tabah....
go supergirl go... (^_^)

Friday, February 25, 2011

Cemburu???

Cemburukah aku bile aku terdiam melihat kemesraan mereka????
Cemburukah aku bile aku terdiam melihat gurauan mereka???

Aduhai lah hati....
Mulut aku selalu menidakkan kan...
Hati aku selalu menolak...
Fikiran aku selalu aku hindarkan....

Tapi???

Kenapa hati aku selalu bersedih saat mereka berdua bersama???
Kenapa mulut aku terdiam saat melihat mereka???
Kenapa fikiran selalu merewang-rewang saat mereka bermesra???

Aku...
Tak de jawapan untuk semua soalaan aku tu...
Korang ade x???
Share lah pendapat korang...
Biar teropen skit hati n fikiran aku nie...


p/s:- hati bersedih... tapi still leh tersenyum lagi... (^_^)

Dugaan ALLAH...

Saat nie aku rase cam sunyi jer....
Setelah macam2 dugaan yang aku tempuhi...
Ade yang aku boleh kongsi ngan kawan2 aku...
Ade yang terpaksa aku simpan dan pendamkan dalam hati...

Aku harus tabah menerima semua dugaan yang ALLAH berikan pada aku...
Aku tahu...
ALLAH menguji seseorang hambaNYA mengikut kemampuan hambaNYA sndr...
Semoga aku selalu tabah untuk menghadapi ujian dari ALLAH S.W.T...

Disebalik semua dugaan nie...
Ade seorang teman yang selalu memberi nasihat pada aku...
Bertanye tentang diri dan masalah aku...
Terima kasih wahai teman ku...

Ade seorang kawan yang selalu bersama aku...
Menyimpan rahsia aku dan ber "ehem2" dgn aku bile nmpk si die...
Slalu teman aku g minum...
And slalu dengar masalah aku...
Terima kasih kawan...

Ade 1 keluarga yang amat menyayangi aku...
Ayah, Mak, Abang, 4 orang adik yang slalu menghiburkan aku n 2 org adik yang slalu ajak aku g jln2...
Terima kasih untuk kamoo semua...

Ade 1 msg akan masuk tiap kali aku blk keje...
Bertanye keadaan aku..
Membuat lawak bodoh..
And menyebabkan aku tergelak sndirian...
Memang kadang2 agak memeningkan kepala...
Tapi hakikatnye...
Die hadir untuk menghiburkan hati aku...
Terima kasih awak....

Sekarang...
Hanye tinggal aku dan hati aku untuk bertahan...
Aku perlu kuatkan hati aku untuk melawan semua dugaan nie...
Berdoa kepada ALLAH, berusaha dan bertawakal kpd ALLAH...
Semoga semuanya berjalan seperti biasa...


p/s:- harus jadi lebih tabah dan kuat...
go supergirl go.... 
(^_^)

Thursday, February 24, 2011

Ke???

Kesedihan....
Perasaan nie x penah hilang dari hati aku...
Mungkin tgk luaran happy...
Tapi kat hati, hanya ALLAH yang tahu....

Kekesalan...
Kesal rasenye x dapat nk balas cinta orang...
Aku nampak keikhlasan die...
Aku nmpk kesungguhan die...
Tapi, aku x mampu....

Kekecewaan...
Aku betol2 rase kecewa...
Kenapa sekarang baru nk tagih kasih sayang aku...
X cukup ke 3 tahun aku berikan kasih syg aku...
Kasih sayang yang x kau hargai...
Bile aku pergi...
Kau tagih semula kasih sayang yang dah lenyap dari hati aku untuk kau...

Kemarahan...
Kenapa la korang suke wat aku marah pg2 nie...
X pasal2 orang yang x bersalah menjadi mangsa...
Cube aku wat cam tu jugak kat korang...
Sume aku nk suap kat dalam mulut korang kan...
Ade tangan gune la..
Ade kaki jalan la...
Ade mulot cakap la...
Eeeeeeeeeeeee..... x paham...

Kesian....
Kecian kat orang yang x bersalah jd mangsa kemarahan aku...
Tu la... sape soh tanye soalan bodo kat aku....
Padan la...
Huhuhuhu...

Kemaafan...
Pada kamoo semua..
Maafkan saye di atas KE saye ye...



p/s:- mood~ tonggang terbalik... 
tapi still leh senyum lagi.... (^_^)

Tuesday, February 22, 2011

Perlukan kekuatan...

Tepat jam 7.00pagi...
Aku dah sampai dekat tempat yang aku nk tuju... Aku dah memang nekad nak pergi melawat...
Tapi... Di mana kekuatan aku disaat aku sampai di tempat yang aku tuju...
Aku melihat tanah perkuburan sungai pinang dengan rasa sayu...
Kaki aku menggigil... Aku nak sgt pergi melawat Dear... Tapi...
Kaki aku x mampu nk melangkah lebih jauh....
Tepat jam 10.00 pg aku pulang dengan air mata kekesalan...
Maafkan orang dear... Orang x mampu...

Ya Allah...
Berilah aku kekuatan untuk aku menghadapi semua ini..
Kau dah berikan aku ketabahan...
Aku terima qada dan qadar MU dengan hati yang tabah...
Kau berilah aku kekuatan untuk aku melangkah ke depan..
Ke tempat dimana Dear bersemadi....

Dear...
Selamat hari lahir...
Orang akan ingat Dear smpai bile2...
Semga cinta, kasih dan sayang kita kekal untuk selamanya...
Mungkin Dear dah pergi dulu...
Tapi Orang yakin, Dear tunggu Orang di pintu SYURGA....

Selamat Hari Lahir Kepada Arwah Mohd Nasoha B. Mazli...
Al-Fatihah...
Semoga Rohnya Dicucuri Rahmat....
Aminnn....


p/s:- kenangan bersama kamo x kan aku lupe kan....

Monday, February 21, 2011

Undur Diri.... (^_^)

Disaat aku mula terima die dalam hidup aku...
Tiba-tiba...
Aku terlihat seseorang yang memerlukan kasih sayang insan itu...
Mungkin mulut mengatakan tidak...
Tetapi hati???
Aku tahu...
Rase cinta mula berputik dalam hati insan itu untuk aku...
Tapi...
Adakah aku akan bahagia bile melihat seorang sahabat mula menyukai insan itu...
Mungkin insan itu sendiri tidak mengetahui bahawa ade sepasang mata mula merenung die...
Mula curi-curi melihat die...
Mula menyukai die...
Dan aku...
Aku dapat lihat semua itu...
Aku dapat rasa semua tu...
Jadi...
Aku akan perlahan-lahan undur diri demi kebahagiaan insan dan sahabat ku itu...
Semoga berbahagia kamoo...
Doaku tulus dan hati ku ikhlas kerana ALLAH merelakan perhubungan kamoo berdua...
(^_^)


p/s:- semoga bahagia tok selamanye... (^_^)


Sunday, February 20, 2011

Harus Kuat...

Hari nie rase cam x de mood jer... 
Banyak bende yg membebankan otak ...
Macam2 bende jadi kat aku....
Masuk mlm td dah 3 mlm aku menangis...
Kadang2 aku rase x larat nk tanggung kesedihan n bebanan nie sorg2...
Tapi... 
Sape yang paham ape yg aku rase....
Aku rase bebetol down bile aku x mampu nk membantah ape yg dorang wat kat aku...
Kenapa jadi cam nie...
Huhuhuhu...

Tapi...
Aku bersyukur sangat2 sbb mak ade disisi aku saat aku cam nie...
Tompangkan badan tok aku pelok, tompang peha tok aku baring, tadah telinga dgr mslah aku n bg nasihat dan semangat kat anak pompuan mak nie....
Terima kasih sangat2 ye mak...
Kawan2 yg rapat ngan aku n sntiasa ade untuk aku berkongsi suka duka...
Mohd Rezuan b. Ahmad, Mohd Hafis b. Md Hussin n Noor Azreen Muzakir....
Thank sbb ade kat sisi aku n bagi aku semangat...
ALLAH je dapat balas jasa baek korg...
Dan...
Kepada si DIA yang sudi msg saye kol 1 pagi tok tanye keadaan saye...
Terima kasih yee...
Maaflah sbb x sume perkara saye boleh kongsi ngan awak...
Sbb awak baru je lagi hadir dalam hidop saye...

Syukur Alhamdullillah...
Semoga ALLAH Permudahkan urusan aku di dunia dan akhirat..
Aku yakin...
ALLAH menguji seseorang hambaNYA mengikut kemampuan hambaNYA itu sendiri...
Insyaallah aku yakin, aku mampu menghadapinya...
Amin.......


p/s:- aku harus kuat, berusaha akma... chaiyok,chaiyok...
(^_^)

Wednesday, February 16, 2011

Tersuka???

Adoyai...
Aku x tau la ape perasaan aku sekarang nie....
Bile aku tengok die je aku jadi happy tiba2...
Jantung cam nak gugur jer...
Adooiii...
Tuluunnnn...
X ske perasaan cam nie...

Dulu aku x rase pon cam nie...
Tapi sejak2 1, 2 peristiwa yg membabitkan aku ngan die nie...
Aku rase cam nie la...
Cam bengong2 sket...
Hahahahha...

Kalo korang tau sape....
Mesti korang gelakkan aku...
Lagi2 kalo mmbr2 yg agak rapat ngan aku tau....
Wawwawawa....

Ehem2... Tapi aku x nk layan sangt la kebengongan aku nie....
Biar la, nak jadi pe pon...
Tapi....
Kalo korang2 nmpak aku senyum sorg2...
Jangan tanye nape tau...
Hehehehe...

K la...
T kalo ade story baru tentang si DIA....
Aku cite lagi k...
Hehehehe....



p/s:- korang jgn bocor rahsia plak tau kat si DIA tu... 
hehehehhe.... (^_^)

Peluang kedua...

Mesti ke bagi peluang kedua pada seseorang yang dah kecewakan kita???
Mesti ke ade peluang kedua tu???
Errrmm...
Bagi aku peluang kedua tok menjadi seorang kawan mgkin boleh....
Tapi, kalo nak jd cam dulu... 
Memang x boleh...

Bukan aku x cuba...
Tapi, dah puas aku cari kat setiap inci dalam hati aku..
Still x de lagi die kat mane2...
Die dah x de langsung dalam hati aku...

Ermmm...
Mungkin kita telah ditakdirkan tok berkawan jer....
Maaff...

Tapikan....
Betol ke, org kate bile kita dah berpisah tok kali pertama...
Bile kita bersama untuk kali kedua, hati n perasaan kita x kan sama cam mula2 dulu...
Betol ker???
Aku tau nie pon dari sorg kawan...
Mungkin kawan aku penah alami...
Errrmmm....

Ape pendapat korang????



p/s:- cinta yang suci adalah cinta yg ikhlas tanpa memandang rupa, harta dan kedudukan....
cintalah seseorng kerana ALLAH... (^_^)

Thursday, February 10, 2011

Cerita Cinta TIRAMISU...

Semalam episod akhir cerita TIRAMISU..
Ermmm... Bile aku pk blk jalan cerita TIRAMISU nie...
Tetibe jer aku terfikir...
Kalo dah memang jodoh x kemana...
Datanglah dugaan sebesar mana pon...
Hadirlah beribu wanita/lelaki pon...
Kalo dah memang takdir tok bersama....
Bersama jugak akhirnya....

Ermmmmm...
Adakah aku jugak cam tu???
Adakah penantian 7 tahun aku akan berakhir???
Insyaallah...
Semoga ALLAH memberikan yg terbaek tok aku...
W'laupon bukan dengan si die...

Kepada awak...
Thank sbb sudi jadi kawan saye...
W'laupon antara kita x de siapa yg berani luahkan perasaan...
Dari dulu sampai sekarang....
Sama ada saya atau pon awak...
Kita sama2 sntiasa mendoakan yg terbaek dalam hidup masing2...
Semoga ALLAH izinkan kita terus berkawan sampai bila2...
Amin....


p/s:- korang jgn bocor rahsia yg aku ske kat die tau.... 
hehehehhe...
kalo korg nk tau sape die... g cari kat fb...
(^_^)

Amirulhadi???

Ha', ari nie aku nk share ngan korang pasal seorg pemain bola nie....
Aku rase korang dah tau sape...
Kat tittle tu pon aku dah mention name die...
Hehehehe...

Terexcited sudah....
Hehehehe....
X tau la nape aku suke sgt dgn si Amirulhadi nie...
Kadang2 bile org sebot name die pon aku dah x keruan...
Hahahahaha...
Ngok kan aku nie...

Aku x kisah la org nk cakap ape pasal die, tp yg aku tau....
Aku suke tgk care die men bola....
Hahahhaha...
Aku slalu mntk kat abg aku no telefon si Amirulhadi nie....
Tapi abg aku suke bg jawapan yg menghampakan....
Korang nak tau x pe jawapan abg aku....
"Gile ke ape, mane la abg nk dapt no telefon die"...
Huhuhuhu...
Sedih betol....

Hahahahahha...
Ngokkan aku nie...
Hehehehehe....

Dah la merapu jer aku nie kan....
Hehehehehe....
Tapi kan, kalo korg ade no die...
Bagitau aku k...
Hahahahhahaha....



p/s:- X mgkn org famous cam die nk pandg aku kan,kan,kan... 
Ape pon, gud luck to u Amirulhadi...
(^_^)

Wednesday, February 9, 2011

Perlukah jadi cantik?

Di Mexico, kaum wanita menghabiskan separuh dari gaji mereka untuk kecantikan seperti ke salun, malahan ada juga pakej bayar secara ansuran untuk pembedahan plastik.

Atau di Iran, pembedahan hidung sangat popular di sana.

Wanita Iran sanggup berkorban wang ringgit demi mendapatkan hidung yang diidam-idamkan lantaran kata mereka, hidung mereka besar.

Tetapi saya tertanya-tanya juga, bukankah mereka Islam dan Islam melarang pembedahan plastik untuk tujuan kecantikan? Wallahualam.

Bayangkan betapa wanita-wanita ini mahu kelihatan cantik.

Betapa pentingnya menjadi cantik pada seorang wanita itu.

Macam-macam sanggup dikorbankan, wang ringgit, masa, kesakitan yang perlu ditanggung demi cantik bahkan, hukum agama pun sanggup dilanggar demi cantik.

Tidak kisahlah perbuatan mereka dilarang agama, janji mereka kelihatan cantik. Plastic surgery
Botox, liposuction,gastric bypass sekarang bermain di sekitar hidup wanita demi cantik.

Walaupun mereka sedar akan kesan sampingan perbuatan ini, semua itu ditolak tepi, demi CANTIK.
 
Innallah jamil, wa yuhibbu jamal: Allah itu cantik dan sukakan kecantikan

Kata mereka, apabila diri terasa cantik, barulah mereka ada keyakinan diri.

Saya juga bersetuju dengan ini, tetapi bukanlah sampai sanggup berkorban segalanya demi cantik.

Allah suka akan kecantikan, tetapi bukan lah sehingga mengubah ciptaanNya.

Tambahan lagi, mereka yang ekstrem mahu kelihatan cantik ini, bukanlah mahu kelihatan cantik di mata Allah, tapi di mata manusia. Semuanya dilakukan agar kelihatan cantik pada manusia dan agar mendapat tempat di hati manusia.

Dulu sewaktu kecil, saya juga suka kelihatan cantik.

Kalau baju pink, maka seluruh badan perlu pink termasuklah sepit dan pengikat rambut. Tapi kini, saya bukan perempuan yang obses cantik, kerana pada saya, cantik bukan sekadar di wajah, tapi cantik itu dari akhlak dan keimanannya kepada Pencipta.

Cantik akan pudar walau cuba dipertahankan, tapi akhlak itu hiasan yang kekal pada diri seorang wanita.

Wanita yang cantik akhlaknya, maka cantiklah luarannya.

Tiada guna mempunyai wajah seindah bidadari kerana satu hari nanti, kita cuma akan menjadi tengkorak yang menakutkan.

Bukanlah tidak perlu menjadi cantik dan perlu mejadi buruk sedangkan Allah menyukai kecantikan, tetapi, biarlah cantik itu kerana Allah, dan definisi cantik itu juga perlu sesuai dengan Islam.

Janganlah sanggup melanggar larangan agama demi kelihatan cantik.

Perbaikilah akhlak diri sekaligus, anda akan kelihatan cantik pada pandangan Allah dan pandangan manusia.

Bersyukurlah dan berpuas hati lah dengan kurniaan Allah kepada kita, dan gunakan ia sebaik-baiknya hanya keranaNya.

Tiada yang lebih indah pada ibu bapa selain anak-anak yang soleh solehah, tiada yang lebih bahagia pada seorang suami selain seorang isteri yang solehah dan tiada yang lebih bernilai pada Allah selain hambaNya yang soleh solehah.

p/s:- semoga manusia sentiasa bersyukur dgn penjaman ALLAH kepada mereka.... 
(artikal from iluvislam.com)
(^_^)

Tuesday, February 8, 2011

Untuk Bakal Teman Hidupku...

Aku terbaca artikal ni pada 1 laman web, artikal nie membuatkan aku tertarik untuk membacanya. Sekarang aku akan kongsi ngan korang....


Untuk bakal teman hidupku, bacalah...

Bakal teman hidupku,
Aku diamanahkan kepada kamu,
Daripada bapaku sebagai wali,
Kepada kamu sebagai suami.

Bakal teman hidupku,
Maafkan aku jika tak seperti yang kamu mahu,
Maafkan juga segala tingkah laku ku,
Kerana...
Aku juga manusia biasa seperti kamu.

Bakal teman hidupku,
Ku pinta pada mu,
Bimbinglah aku,
Ke jalan yang satu,
Jalan yang lurus walau jauh beribu batu.

Bakal teman hidupku,
Maafkan segala cacat celaku,
Maafkan terkasarnya bahasaku,
Maafkan segala salah silapku.

Bakal teman hidupku,
Hanya satu yang ku pinta darimu,
Jagalah aku,
Sayangilah aku,
Dan...
Jujurlah padaku.
 

p/s:- aku percaya pada janji ALLAH.... Wanita yang baik adalah untuk lelaki yang baik, begitulah sebaliknya... (^_^)

Monday, February 7, 2011

Kelantan...

Cuti 4 hari...
Aku g kelantan wat kali pertama...
Hari rabu malam g, hari sabtu petg balik...
Wawawa... Keletihan yang teramat sangat...
Tapi papehal pon nk say thank sgt2 ti cik ina sbb sudi bawak kami jalan2...
Heheheh....
Next time balik kampung saye kat Melaka plak k....
Hehehehe...
Berbalik pada kelantan...
Banyak tempat pelik yang aku x tau tentang negeri kelantan nie...
Terutamanya... Patung nie....


Takot x??? Lagi 1, binatang nie....


Wawawa... Takot kan... 1st time aku tgk... Jantong macam nk gugur dah... Bile kali kedua lalu, aku dah set kat otak aku tempt nie... comform x pandang dah... huhuhuhu...

Tu je la serba sedikit pasal Negeri Kelantan... Hehehehe...
T kalo ade yg best, aku share ngan korang k....
(^_^)


p/s:- Masok kandang kambing mengembek, masok kandang lembu mengembu... 
(sampai kat kelantan aku kene la paham2kan bahasa kelantan... hehehehe)

Khawin Awal???

Korang nak tau tak nape aku letak title cam tu....
Sebenarnye ade la sorang kawan nie, die tanye kat aku, nape sume org kawen awal... Hehehehe...
Aku ngan selamba menjawap, dah sampai jodoh dorg, dorg kawen la...
Pastu kawan aku nie pon pandang pelik kat aku sambil berkata.... Bukan org gatal ker????
Hahahaha... ngok kan...
Pastu die tanye kat aku, bile aku nk kawen...
Aku pon jawap la 3 or 4 tahun lagi kalo ade jodoh...
Tetibe jer aku nampak die senyum....Confius aku nampak senyuman die tu.... Hahahaha

Aku nie merapu jer kan...
Kwang,kang,kwang.....

Tapikan ape pendapat korang pasal kawen awal erk???? 
Yuk share sama2.... (^_^)


p/s:- Jodoh pertemuan,ajal maut ditangan TUHAN...