.

Ma Org2 Kampung...

Akma Arifin In Da Blog...

Sunday, January 30, 2011

Teman...

Teman tu bukan macam papan skboard....
Belom main gilap...
Dah main pijak...

Teman tu bukan macam bola sepak...
Belum dapat kejar...
Dah dapat tendang...

Teman tu bukan macam bulu tangkis...
Belum main pegang...
Dah main pukul...

Tapi,

Teman tu macam ragbi...
Belum dapat rebut...
Dah dapat, lindung dan jaga...

Teman tu macam jari, lukanya sembuh sendiri...
Hilangnya, tiada ganti...

p/s:- jg la teman seperti menjg jari sendiri.
(^_^)

Engkau Yang Ku Cinta - Achik Spin

 

Sering kau tanyakan cintaku dimana
Sering kau menuntut ucapan asmara
Tak mungkin berdusta perasaan ini
Dan kau tak mengerti dihati

Yang sebenarnya engkau aku cinta
Permata dalam rindu ku hadiah untukmu
Saling memerlukan bila berjauhan
Harap kau mengerti perasaan ini

Kelu resah bukan sandaran
Dan gelisah bukan hukuman
Kerana kau yang ku idamkan
Bukannya mainan

Seandainya kau mengetahui
Hanya engkau yang ku cinta
Itulah yang sebenar-benarnya

Yang sebenarnya engkau aku cinta
Permata dalam rindu ku hadiah untukmu
Saling memerlukan bila berjauhan
Harap kau mengerti perasaan ini

Kelu resah bukan sandaran
Dan gelisah bukan hukuman
Kerana kau yang ku idamkan
Bukannya mainan

Seandainya kau mengetahui
Hanya engkau yang ku cintai
Itulah yang sebenar-benarnya

Usah kau tanyakan cintaku dimana
Cukup kau menuntut ucapan asmara
Tak mungkin berdusta perasaan ini
Dan kau tak mengerti dihati.. kecilku… 


p/s :- lagu nie kadang2 wat aku terfikir, masih ade lagi ke lelaki yg akan cintakan aku 
seperti bait2 dlm lirik lau nie...
Hehehehe... Layan jer la k... 
(^_^) 

Thursday, January 20, 2011

Diam???

Kalau diam tu salah ke????

Diam salah, cakap pon salah...
Pelik tol la...
Kesedihan melande dri nie tibe2...
Mane x nye, aku diam bukan sebab marah....
Aku diam sebab tension n bengang kat laptop boss aku nie...
Tapi somebody dah terasa dengan kebisuan mulot aku....
X paham tol la...

Aku bukan senang nk marahkan org, kecuali org tu betol2 dah wat aku marah...
Lagipon, kalo marah wat pe nk diam...
Bek aku cakap jer kat die, biar die tau aku marah kat die...

Wawawawa....
Sedih tol rasenye...
X kan sebab bende kecik n gurau2 pon aku nk marah kot...
Kenapa la awak x paham...
Susah sangat ke nk paham...
Adooiiiiiii....

Orang tue2 kate, diam tande setuju....
Tapi aku diam tande, x de mood nk membebel n malas nk bazir suare...

Ermmm...
Kepada awak, maaflah kalo awak terasa dengan kebisuan mulot saye nie...
Saye x tau pon yg awak terase ngan saye...
Maaf ye.... (^_^)


Tuesday, January 18, 2011

Adik2 Sayang...

 Ai sume...
Nie baby baru kat umah saye... hehhehehe
Comel kan....
Name die Mohd Redwan Hafiz....
Tapi saye pggl die "Adik " jer...
Umor 2 bulan....
Baru 3 hari dok kat umah saye...
Die la pengacau saye tido skunk nie... huhuhu...
Selagi saye x bgn n dukung die, die akan nangis jer....
Wawawawawa... Praktis jadi ibu la pulak... hehhehehe...
Adikk... Angah sayang adikk... hehehhehe... 
                                         Jangan nakal2 tau... (^_^)

Ha' yang nie plak budak senior kat umah saye @ otai kecik...
Hehehehe... Sangat la nakal n manje....
Tapi die aling takaut ngan saye n pndai pujuk kalo saye start nk marah die....
Huhuhuhu.... x marah pon sebenarnye, main2 jer...
Die ske wat muka comel bile saye marah die... hehehehhe....
Ayat die t "sayang angah".... hahahhahaha...
Name die Mohd Zarif Hakimi....
Tapi kami kat umah pggl die along...
Umur 2 tahun...

Kepada kedua2 adik angah "len mak n ayah"...
Jangan nakal2 k...
Cian mak t nak jaga korang...
Lov bot of u.....
Muuuuaaaahhhhhhh...... (^_^)

Monday, January 17, 2011

Kamooo....

Kamooo..
Saye tgk kamo cam x sihat je ari nie...
Pagi td nampak kamoo...
Muke kamoo pucat...
Kamooo sakit ker???
Kamoo jg dri k...

Saye mmg kalo boleh nk mengelak dari jumpe kamoo...
Tapi kamoo tau x, sye rindu bile x jumpe kamoo..
Tapi, kat sape saye nk bgtau...
Dekat kamooo???
X mungkin...

Kamoo....
Walaupon sye x balas msg kamoo, x angkat kol kamoo...
Bukan beerti sye dah lupekan kamooo...
Tapi, saye bg kamoo ruang untuk menjaga hati die, memujuk die, menyayangi die, ambik hati die....

Kamoo..
Maafkan saye k...
Sye syg kamoo, tp sye terpaksa wat cam nie...
Saye tau, ape yg kamoo wat skunk nie, sume tok die...
Kamoo pernah ckp, walau ape pon yg terjadi kamoo x kan lupekan saye...
Tapi sye yg akan ube lupakan kamoo...
kamoo sentiase di hati saye...

Maafkan sye ye kamoo...
Halalkan makan minum sye tau...
Halalkan tiket wayang yg kamoo blajer saye...
Halalkan popcorn yg kita kongsi....
Halalkan sit tempat ddk kat ats motor kamoo...
Halalkan minyak motor yg bawak sye ronda2 k...
N terima kasih sbb sudi jd kawan sye... 

Semoga kamoo bahagia dgn si die....
Saye sntiase ade bile kamoo perlukan saye....
(^_^)

Same Tapi Tak Serupa???

Malam tadi lepak ngan sorang kawan nie... 
Tetibe die wat something yg menyebabkan sye teringat pd seseorg....
Huhuhuhu... perangai same, tp die bukan org tu....
Cam sedih sangat2, rindu plak kat org tu...

Entah la, org tu dah x de...
Tapi sye rase dekat plak ngan die, bile kwn sye tu berperangai same cam die...
Awak, jgn la wat perangai cam tu...
T sye rindu kt die yg dah x de tu...
Huhuhuhu....

Ermm...
Sebenarnye, selalu jugak perhatikan kawan sye nie....
Banyak sgt persamaan dorg....
Cara jalan...
Cara cakap...
Cara wat lawak...
Cara merajok...
Cara men hp...
Ade 1 ayat yg same sgt2... 
Tapi biar sye sorg jer tau k...

X pe la... Mungkin cara dorg same... Tapi orang tetap x same...
Sebab die dh berada di sisi ALLAH... dan kwn sye tu, masih di sini...
Kepada kwn sye tu, terima kasih sbb awak kadg2 jd pengubat rindu saye kat arwah...
Tapi sume tu tanpa awak sedar... Awak x tau lg bagus... Hehehehe...


Saturday, January 15, 2011

Semalam...

Semalam 15/1/2011
Ermmm cam ne nk mule erk... 
X pe, aku start dari aku mula bukak mta 15/1/2011 sampai la aku tutup mate 15/1/2011...
Aku bgn cam biase la kol 6.30pg, dapat msg dari sorg kwn nie, tiba2 jer aku seyum sorg2... hahahhaha... x bace pon lg msg tu, tp dah senyum, giler tol... hahahahha....tibe2 jer, senyumn aku hilang, die tny pasal blog aku??? nape ngan blog aku??? tibe2 jer x sedap ati... wawwawwa... ape salah blog aku???.... aku balas msg tu tp die x bls, tdo lg la tu... heheheheh.... tiba2 jer rase semangat, aku pon bgn n bagi baby2 fish aku mkn... pastu sbb kan mood aku baek, aku g la wat breakfast, yg terfast skali tok family aku.... (slalunye malas, g beli jer) huhuhuuh.... dan terhasil la nasi gorg yg x tau ape rasenye... hehehehe...

Bile adk gemok aku dah bgn, aku pon mendera die dgn operasi mengemas bilik... wawawwawa.. kecian die, tp die layan jer perangai kakak die nie... hehehehe... Sambil kems2 tu smpt la msg ngan kawan yg antr msg pg, td, nakal tol die tu, cmpk sg klang tau la... hahahhaha... Kemas punye kemas, aku tgk jam dah kol 2.. adoi, patut la bdn bau semacam.. hahahhaha... operasi membersihkan dri pon di jalankan...

Bile dah siap sume, aku pon melandingkan diri di atas katil... baru jer aku nk tdo, abg sepupu aku m'ganggu hidop aku... wawwwawa... ajak aku teman g shopping... alaaa... x der mood nie, tp sbbkan kecian dgr suara die, aku pon siap jugak la... huhhuhuhu (terpakse)....

Abg aku nie ckp nk g shopping, tp melalut g mane tah, die nk jual aku ker??? wawwwwa takotnye... dalam kete tu aku dgr die dok membebel jer... huhuhu... dah lepas 2 jam membebel baru la aku tau yg sebenarnye abg aku sorg nie br putus cinta... huhuhu... kecian tol... jadi giler sbb puts cinta.... hahahhaha.... 

Tiba2 jer aku tgk kat luar kete, aku dah smp kat k.sel.... wawawawwa... takot,... mase abg aku tu g isi myk, aku msg la kat kwn aku sorg nie, aku taip "kalo kol 9 akma x balk, cari tau... kene culik... wawawwawawa" die msg n kol aku, tp aku x dpt nk jwp n bls sbb abg aku dah msk dlm kete.. die x bg aku msg or jwp kol sbb die kate "abg ckp ngan adik, jgn la men tepon"... awawwawa.... zalim tol... 

Aku x tau bile mase aku smp kat Taman Kelip2... huhuhu.. cantik, jugak tmpt tu, nmpk kelip2... hehehehe... tgh aku tgk2 kelip2 tu tiba2 abg aku ajak nek smpan g tmpt yg byk kelip2... nak nangis aku sbb aku takot nek sampan atau paling tepat lg x penah nek sampan... huhuhu... penat aku pujuk n rayu ckp x nak, last 2die ckp nk blk... Alhamdulliah, selamat aku... 

Bile dah dekat ngan umah aku, tiba2 jer die teros smp bandar klang, ngong tol la... dah la mate aku dah ngantok, die nk g mane plak lg nie... huhuhuh... aku pon layan jer la, malas byk ckp, kang die merapu g tmpt len br padan muke aku... huhuhuh... ooo rupe2 nye die nk ajak aku g mkn pizza kt klang... hehehehe... bgs2 perot pon lapar gak nie... tp baru mkn 2 slide dah kenyang.... abg aku pakse mkn jugak.. wawawawa... nk x nak,mkn je la... huhuhuh... 

Lepas mkn tu, aku confiden giler die nk antar aku balk... last2 die ckp nk g genting... wawawwawa... nk nangis aku dlm kete tu... aku ckp aku nk keje sok, jd die pon lepaskan la aku tanpa mntk wang tebusan... hahahahha... selamatkan... dah selamat smp umah, aku g mnd n melandingkan dri atas katil...

Tiba2 aku teringat sesesorg yg tgh tgg aku... huhuhu.. kesian die, aku pon msg la bgtau dah slamat smp... huhuhuh... aku msg sekejap jer ngan die sbb mate dah ngantok... huhuhu... ayat last dlm msg die cam nk msg lg ngan aku... tp maaf la awak, sye betol2 dh ngantok... huhuhu... t sok sye msg awk lg k... hehhehehe.... 

Selamat malam... hahhaha... smp ctu je la cite semalam... 
Adegan culik aku sbb nk luahkan perasaan kecewa sbb putus cinta... hahhahaha....
Anyway, ape pon sume tu pengalaman baru aku dapat, tempt baru pon aku dpt g... heehehehe...
K la, xnak merepek smbil mkn kerepek dah... hahhahaha....

Ingatlah, cinta 1 anugerah dari Allah yang sangat indah....
(^_^)

Wednesday, January 12, 2011

X-t-v-t Baru Aku....

Sejak keje kat cnie... aku dah de aktiviti baru... hehehehe...
1. Men Badminton....
 -  aku slalu men ngan bdk2 ofis, yg tukang bayar wit sewa court, of coz la boss aku... hehehehe
 - aku men tiap mlm selase n khamis...
 - tapi aku slalu kene men kat luar court, huhuhu.. org x pndai men la katakan...
 - bile g jer, aku mmg xkan bwk raket sndr, sbb aku mls... hehehehe.. (ini rahsia kita tau)...
   hahahhahaha
 - ala, dorg tu ske buli aku bile men, dorg ingat aku x tau men la tu.... aku tunjk madel aku dapt naib
   johan men bdmntn tau la... hahahahha (nie pon rahsia jugak tau)
 - lepas men bdmntn, kadg2 aku ikot dorg g minum or mkn... huhuhu... bukan seng aku nk kuar mlm... 
    huhuhuhu...
 - tapi pape pon, bdmntn leh wat aku hilangkan tension.... (^_^)



2. Jogging...
 - aku mmg slalu jogging pon, tapi sejak kenal ckin, aku slalu teman die g jogging...
 - org slalu perli aku, wat per nk jogging sbb aku dah kurus, tp dorg x tau aku jogging sbb aku nk sehat
   n nk release tension... huhuhuhu.. (dorg mmg x paham)
 - aku n ckin slalu jogging kat Tasik Bukit Raja... hehehehe... best jugak kat ctu...
 - kadg2 bukan jogging sgt pon, jln2 n ambk gmbr jer lebih... huhuhu...
 -  bak kate pepatah, "smbl b'jogging, kita ambk gmbr)... hahhahaha... (pepatah tu aku reka sendr)...
     hehhehe



3. Men bowling n tgk wayang...
 -  bowling??? dah 3 tahun aku x men sbb ex aku dlu x ske men bowlg @ lebih tepat lg x tau men
   bowling... huhuhu...
- tapi lepas putus n keje kat cnie, aku men balik sbb cam best jer tgk dorg men...
- dah lame tgglkan dunia bowling, menyebabkan sume skill aku hilang... huhuhuhu (kene menuntut 
  balik ngan abg aku nie)
 - mmbr2 yg slalu g bowling ngan aku ialah ckin n wan... adk2 aku pon rajin gak ajak aku g bowling...  
   hehehehhe
 - wayang??? tu x yah ckp la sbb aku mmg kaki wayng.. hehehehe...
 - tapi sejak keje kat cnie jarang dah la, sbb pennat kot balk keje nk g tgk wayang... silap ari bulan
   wayang tu yg tgk aku... huhuhuh



4. Ronda-ronda....
 - yang nie mmg aku susah sgt nk wat... sbb aku bukn ske kuar umah pon... hehhehehe...
 - tapi ade la sorg hamba Allah nie, ske sgt ajk aku g ronda2... hahahhaha.. siapa??? rahsialah... 
   hehehehe
 -  aku mmg x ske kuar umah dari dulu lg, lg2 kalo mlm...mmg aku x ske... tp kalo ade sbb aku kuar
    jer...  hehehehe
 -  family marah??? x la, mmg sifat aku cam tu... huhuhuh... (anak dara la katakan)... hehehehe..



Dah! cukup akma, jgn nak merapu byk2... hehehehe...
k la, t kalo aku nk merapu lagi, aku merapu la k... hehehehe..
Ariyossss..... (^_^)

Jangan Terlalu Berharap...

Hari nie sye cam happy sgt2 jer.... tp x tau nape... hehehehhe...
Mybe sbb happy semalam terbawa ke hari nie kot... hehehehhe....

Kenapa ngan semalam erk????

Hehehehe....
Die cakap something yg wat sye happy kot...
Tah la, kadg2 sye pon x paham ape perasaan sye kat die...
Kawan??? or what???
Aduuiii...
Pening gak pale kalo pk, tp biar la...
Diam, Dengar n Tengokkan jer....

Ermmm...
Tapi sye dah pujuk hati sye supye jgn happy sgt...
Jangan terlalu mengharap kebahagiaan, jika kita x pasti ia milik kita....
Apa pon yg jadi n bakal terjadi, terimalah dgn hati yg terbuka...
Tapi pape pon, sye tetap terima die sebgai kwn sye...
Insyaallah, ade jodoh x kemana...

Aminnn....

Friday, January 7, 2011

Lupakan Buat Sementara Waktu...

Cinta...
Ermm... Bila fikir tentang cinta... 
Aku yakin, sume org ingin rase dicintai, mecintai dan bercinta...
Tapi aku???
Aku rase cukuplah cinta aku pada ALLAH, pada family aku...
Cinta pada si die yg bernama lelaki??
Aku x nk fikirkan lagi... Biarlah aku terus cam nie smp hati aku terbuka utk kaum ADAM...
Sesungguhnya ALLAH menjanjikan yg terbaek utk setiap hambaNYA...

Dilamar...
Ermm... W'laupon tahun 2011 baru 8 hari berlalu, tapi dah 4 lamaran aku tolak...
Bukan jual mahal, tapi aku rase x perlu lagi sume tu wat mase sekarang....
Aku nk kejar cita2 aku dlu...
Banyak lagi aku nk fikir... Lagipon aku lebih selesa berkawan jer...
Huhuhuhuhhu... Kepada kamo semua, maafkan saye k...
Semoga persahabatan kita kekal...
Kalau ade jodoh x kemana...


Khawin...
Kalo ckp pasl khawin, msti sume org nak kan...
Aku pon nk jugak...
Tapi bukan skunk la, mybe 2 or 3 tahun lagi...
Insyaallah....
Tapi dgn sape erk???
Hehehehe... Bile fikir cam klakar pon de gak....
Mr.Right??? Teman Tapi Mesra??? Si die??? Bespren??? kwn sejati???
Hahahahahhaha....
Ramai sgt la pulak... hehehhehe..
Tapi aku yakin dgn janji ALLAH...
Ada yang terbaek telah dijanjikan untk aku...
Insyaallah.... 

Ya Allah,
Semoga Family, Kawan2 dan Si Die Sentiasa Disisi Aku....
Semoga Aku Peroleh Kebahagiaan Di Dunia & Akhirat... 
Semoga Aku Mampu Bahagiakan Mereka...
Amin...

Thursday, January 6, 2011

Kemarahan Memuncak....

Hari nie aku nak luahkan segala apa yang aku rase skunk kat dalam blog nie....
Ade la sorang bakal penghuni NERAKA nie....
Wat aku marah sangat2 hari nie....
Aku x penah sebengang n semarah nie....
Eeeeee......
Kenapa la die x de disaat aku tengah marah nie.....
Aku dapat bayangkan macam mane kalo die de skunk nie....
Aku nk tumbok2 muke die, aku nk sepak2 die....
Menyakitkan hati aku tol.....

Ape tah masalah die dengki sangat ngan aku...
Tau la die bayar gaji aku, tapi x yah la nak dajal aku cam tu skali...
Bongok tahap Tapir...
huhuhuhu (kesian tapir, die x bersalah pon)....
Dah la gaji kedekot, keje nk soh wat lebih, pakse keje overtime, x bg cti ari ahad....
Macam sengal x????

Aku marah nie pon sebab dah x tahan dah....
Penat kot aku sabar ari2...
Tah sape nak backup aku pon x tau la...
Kalo ikot kepala aku dah lameaku maki je pompuan giler tu....
Tapi sbb aku ikot kate hati aku yang x reti nk marah2 org nie, aku relex je dulu....

Ya Allah...
Sesungguhnye aku lupa, perasaan marah itu dtgnya dari hasutan syaitan...
Astarafirullahhalazim.....

Alhamdullillah, nasib baek aku cepat beristifar... 
Balik nie harap dapat jumpa die la...
Nak luahkan pe yang aku rase and nak tengok muke die...
Hehehehehe..
Windu???
Yupp... 
Hehehehe... Tapi biar aku jer yang tau k... .
Gud luck to u akma....

Sunday, January 2, 2011

Teman Tapi Mesra...

Hari nie dah 2 hari tahun 2011 berlalu...
Malam td buat kali pertama die msg aku.....
W'laupon die msg sbb nk tanye sesuatu....
Tapi pelik la... 
Siang2 x leh msg ke???
Hehehehe... Biar la die....

Tapi aku cam ner????
Happy???
Sikit la... hehehehe...

Die wujud sejak beberapa bulan lepas....
Ermmm... Die tu sape erk???
Biar aku jer yg tau k...
Hehehehe....

Die teman yg baek...
Kawan yg klakar...
Pelawak yg mahir...
Hahahahaha.....

Mr. Right????
No.... Tidak sama skali k....
Teman tapi mesra...
(^_^)
Suke kat die???
Hahahahaha... 
X pon la....
Tapi kalo de jodoh x tolak pon...

Sesungguhnya jodoh telah ditetapkan di LOH  MAHFUZ lagi...
Dan selalunya,
Jodoh kita adalh dgn org yang kita x pernah sangka....
Memang mustahil tok jd sempurna....
Tapi x salah tok jadi manusia yang lebih baek....
Sebab wanita yang baek adalah untuk lelaki yang baek....
Begitulah sebaliknya...
Jadi percayalah dengan janji ALLAH S.W.T....