.

Ma Org2 Kampung...

Akma Arifin In Da Blog...

Thursday, April 28, 2011

HMC Phlow...


1. Mohd Faruq Bin Mohd Suhaimi (C) (Faruq) (20)
2. Muhammad Fazrin Bin Zainudin (Fuzz) (20)
3. Mohd Hydzly Bin Shaari (Angah) (19)
4. Muhammad Ismail Bin Abdullah (Mail) (20)
5. Mohd Fareez Bin Nor Azri (Farez) (19)
6. Mohamad Saiful Asraf Bin Mohamad Fairus (Epul) (20)



Korang layan x Showdown 2010 and 2011 nie...
 Aku dah follow start dari awal lagi...
Hehehehe...
Group yang aku paling suke...
Nie la... HMC PHLOW...

Nek gile aku kalo tgk persembahan dorg...
Smart gile2...
Walaupon dorg x masuk final...
Dorang try lagi tahun nie...
Chaiyok2... berusaha...
Hehehehe...

Tapi dalam ramai2 nie...
Aku terminat plak kat Faruq...
X tau nape...
Hehehe...
T kalo korang ade jumpe die...
Korang tolong kem salam k...
Hehehehe..


p/s: x sabar nak tunggu setiap ari rabu...
Hehehehe... (^_^)

Tuesday, April 26, 2011

Available???

Pagi nie aku agak ngantok...
Sebabnye malam tadi aku tak dapat nak tido..
Badan letih tapi mate tak mau lelap jugak....
Nie sume gara2 jawapan dan soalan spontan Dia malam tadi...
Wawawawa...
Sakit jiwa, sakit otak, sakit akal...
Tak dapat nak pk ape dah...
Huhuhu...
Ermmm....
Malam tadi Dia tanye aku...
Dia tau aku nie single...
Tapi available ke tak???
Aku pon gelak je la...
Tapi soalan Die tu betol2 wat jantung aku hampir gugur ke tanah...
Nasib baik sempat sambut balik...
Huhuhu...
Disebabkan aku tak boleh tido...
Aku g la mesej kawan aku...
Aku cite la sikit pasal bende yang jadi tu kat die...
Pastu die kate... "ikot la kate hati, sebab hati lagi dekat dengan kita"
Aku pon balas la balik meseg die... "tapi, x sampai hati nak kecewakan org lain"
Last skali die balik nie... "tapi, sampai hati ke nak kecewakan diri sendiri"
Errrmm....
Last mesej die wat aku berfikir balik dengan keputusan yang akan aku wat...

Semoga hari nie akan terjawap semua persoalan yang aku mahukan...
(^_^)
p/s:-kali nie aku x boleh bgtau sape DIA tu... 
n sape kawan aku tu... hehehe... 


Sunday, April 17, 2011

Rindu Pada Si Samseng Rumah...

Hari nie aku teramat la sedih...
Dah beberape hari touching je lebih...
Huhuhu...
Sebenarnye aku rindu pada samseng2 di rumah aku...
Dorang dah x de sekarang nie...
Rindu sangat2 nak kene buli, nak kene belasah n macam2 lagi...

Bile dorang dah x de...
Terasa sangat2...
Huhuhuhu...
Mesti korang nak tau kan sape samseng2 tu...
Samseng2 kecik...
Nie la samseng2 yang aku cakapkan td...
Dorang nie bukan la samseng sangat..
Tapi kadang2 memang samseng pon...
Aku rindu sangat2 dengan telatah dorang nie...

Tiap petang bile aku balik keje...
Akan ade roadblock depan rumah aku...
Dorang nie la yang wat roadblock...
Tahan aku n soh aku bawak dorg2 jalan2...
Kalau aku x bawak...
Alamat x dapat masuk rumah la aku..
Huhuhu...

Tiap2 pagi dah jadi rutin baru baru...
Kene bawak si abang g beli nasi lemak...
Sebab die memang suke mkn ns lemak...
Kalau aku x bawak...
Memang sepanjang hari die akan merajok ngan aku...
Pastu bile aku balik keje...
Aku akan nampak SHICO tergantung kat ampaian sebab dah basah....
Mesti si abang mandikan SHICO aku...
Aduuss.... Kene lagi...
Along n SHICO
Mungkin korang ingat aku akan aman tido ari ahad kan...
Itu x pernah berlaku sebab samseng dua beradik nie akan datang kerumah aku...
Sebabnye, asyik melalak je kat umah ibu die...
So, sebabkan ibu die x tahan, ibu die pon antar la kat umah mak aku @ mak die...
Bile die masok je bilik aku...
Bende first yang die akan buat...
Lompat2 atas katil aku sambil menyanyi...
Alahai... Kalau suare sedap x pe la...
Memekak je...
Huhuhuhu...

Tu kisah si abg...
Kisah si adik pulak...
Die akan pandang aku tiap kali aku lalu depan die...
Bile aku dah siap2 pakai tudung...
Die pon start la melalak...
Aduuhai... Tu tandenye soh aku angkat la tu...
Eeeee... x padan ngan kecik same je perangai adik n abg nie...
Kalau aku x angkat...
Si abg akan pegi kat si adik n aca2 nak dukung...
Takot plak aku tengok... Bek aku je yg dukung...
Huhuhuhu...

Ermmm...
Tu la serba sedikit cite pasal dua orang samseng kat umah aku nie...
Tapi dorang dah x de dah...
Dorang ikot ayah n ibu dorang balik kampung...
Ayah dorang kene ambik alih kebun arwah atok dorang...
Aduhai... Memang aku x nafikan aku betol2 rindukan dorang...
Wawawawa...
Airmate nak meleleh dah nie...

Dah cukup...
Aku dah start touching dah nie...
Huhuhu...

p/s:-ari nie pon kene smile jugak... 
malu la orang nampak aku nangis...
huhuhu... (^_^)

Thursday, April 14, 2011

Member oh member...

Hmmm dah lame x update blog...
Maaf la ye...
Keadaan x mengizinkanlah...
Kerja banyak lorr...
Huhuhuhu...
X pe, biar aku cite sket pengalaman aku sepanjang aku x update blog nie...
Ade la beberapa hari nie...
Aku x kuar lunch...
Pastu petang balik lambat plak tu...
Sampai malam la jugak...
Huhuhuhu...
Bukan sengaje...
Tapi kerja yang menyebabkan aku kene balik lambat...

Errrmm...
Kalau korang nak tau...
Setiap kali aku x kuar g lunch...
Petang tu mesti aku dapat meseg...
Meseg die lebih kurang cam nie... 

Mmbr    : Balik lambat ker??
Me        :Ha'ah... Banyak kerja...
Mmbr    : Tadi lunch x kuar, pastu nak kerja sampai mlm lg...
Me       :X lapar la...
Mmbr   : Yela tu... T sakit langsung x leh wat kerja...
Me       :Errrmmm... ok jer la... x de pape....
Mmbr  : Ikot ko la... Tapi, t kalo sakit siap la... Orang ckp x nak dengar...
Me      :Ye... t balik aku mkn la...

Ha', lebih kurang cam tu la dialog aku ngan mmbr nie...
Hehehehe...
Ade jugak org nak ambik berat pasal aku...
Ngee...
Dan ayat die sebelom blk...

Mmbr : Aku blk dulu... t ko blk take care...
Me     : Ok boss... ko pon same... ngee...
Hahahaha...
Sweetnye la rase...
W'laupon bahasa yang kami gunekan x sweet langsung...
Hehehehehe...
Dah cukup... Malas nak merapu byk2...
Hehehehe...



p/s: jangan sebok nak tau siapa gerangan yang ckp cam tu kat aku k...
Ngeee... (^_^)

Thursday, April 7, 2011

Kerinduan Dalam Kemengongan...

Hari nie agak mengong sikit....
Kerinduan yang teramat sgt... Bukan kat orang name riduan tau...
KERINDUAN, ade paham x???

Kat sape???
Sebok je nak tau kan...
Hehehehe...

Yela2, aku nak bagitau la nie....
Kat kawan baek aku...
Kebetulan name die pon memang WAN...
Hahahaha...

Aku kawan ngan die dah lame dah...
Ade la dekat 7 tahun...
Disebabkan tadi die ade kol aku....
So berkurang la sikit rindu nie...
Hehehehe...

Tergatal sudah...
Ngee....
Aku memang giler2 sket ngan die...
Sebab die pon mental sket kot...
Hahahha...

Aku panggil die pakcik...
Die panggil aku budak kecik...
Die tu x de la tue sgt...
2 tahun lagi tue dari aku...
Hehehehe....

Biar aku cite sket pasal kawan aku nie...
Aku kenal die pon dari sorang kawan sekolah aku...
Die baek, tapi giler2 sket...
W'laupon die giler2 tapi die x penah melampui batas...
Dia pandai jaga hati aku...
Die hormatkan aku sebagai sorang perempuan...
Die slalu ingtkan aku tentang solat dan aurat...
Die selalu ckp ngan aku "budak kecik jgn keje kuat sgt, t sakit, pakcik jgk yg susah..." 

Happy rasenye ade kawan cam tu...
Alhamdullillah, aku bersyukur sagt2 sbb ade kawan cam tu...
Bile aku sedih, aku cari die...
Bile aku gembira, aku cari die...
Bile aku kemengongan, aku cari die...
Hehehehe...

Tapi kan yang peliknye kan..
Kitaorg jumpe setahun sekali jer...
Yang len dalan tepon, fb n ym...
Hehehehe...
Mungkin sebab die asyik travel jer...
Tu yang susah nak jumpe...

X pela...
Die ade semasa aku nk kongsi cerita pon dah syukur sgt2...
Hehehehe...


p/s:- aku nak ngorat die, tapi dah ade gf la pulak... ngee... 
tapikan x nak la... 
kawan x boleh jd  kekasih... hehehehe (^_^)

Wednesday, April 6, 2011

Salah ke???

Aku agak sedih hari nie...
Sebabnye aku dimarah., disalah erti, disalah faham n seangkatan dengannya...
Errmmm...
Sebab satu soalan je aku kene cam tu...
Rase cam terok jer...
Meleleh lah gak airmate aku saat nie...
Wawawawa...



Korang mesti nak tau kan nape aku sedih...
Tapi...
Kalau korang tau mesti korang pon pelik...
Huhuhuhuhu...
Aku dimarah, disalah erti, disalah faham sebab aku tanye KHABAR je kat sorang kawan nie...
Salah ke aku tanye cam tu???
Sedangkan aku rase aku x la gado pon dengan die... 
Masam muke pon x...



Ermmmmm....
Atau pon die memang x suke nak kawan ngan aku...
Sebab tu la aku tanye soalan cam tu pon die marah...
X pela...
Dah nasib kot...
Huhuhuhu...

Kepada kawan aku tu...
Maaflah kalau soalan tadi wat awak marah...
Janji...
Saye x tanye pape dah kat awak...
Promiseee....



p/s:- banjir ofis aku nie... 
huhuhuhu... :'(

Friday, April 1, 2011

Cinta Lolipop...



Kisah bermula disebuah kedai runcit...
Seorang kanak-kanak perempuan mencari makanan kegemarannya iaitu Lolipop. Senyuman terukir apabila die melihat Lolipop yang tinggal hanya 1 sahaja. Belum sempat kanak-kanak itu mengambil Lolipop tersebut, seorang kanak-kanak lelaki terlebih dahulu mengambil Lolipop tersebut.

Kanak-kanak perempuan tersebut kelihatan sedih. Apabila kanak-kanak lelaki tersebut memandang muka kanak-kanak perempuan tersebut, dia juga kelihatan sedih. Sambil tersenyum kanak-kanak lelaki menghulurkan Lolipop tersebut kepada kanak-kanak perempuan tersebut. 

Kanak-kanak perempuan mengambil dan berlari kearah ibunya sambil berkata, "saya akan ganti balik Lolipop awak ni". Peristiwa yang berlaku hampir 20 tahun terbayang-bayang di ingatan amer (bukan nama sebenar), peristiwa itulah yang menyebabkan dia tidak lagi makan gula-gula Lolipop sehingga hari ini. Bukan kerana fobia tapi dia menanti gula-gula tersebut dari kanak-kanak perempuan itu.

Satu hari amer telah pergi kesebuah kedai Lolipop yang baru dibuka dikawasan perumahannya. Mira The Lolipop, itulah nama kedai yang amer kunjungi. Semasa amer sedang melihat-lihat Lolipop dikedai tersebut, 1 daripada Lolipop tersebut terjatuh, amer mencapai Lolipop tersebut dan tanpa amer sedari sepasang mata sedang memerhatikan tangan amer.

Selepas melihat-lihat Lolipop, amer mengambil keputusan untuk pulang, tapi, belum sempat amer melangkah keluar dari kedai tersebut, ada 1 suara memanggil amer. Awak!, ni untuk awak. Amer memandang wanita berkenaan dengan pandangan pelik, sambil berkata dalam hati "macam pernah tengok senyuman ni, tapi siapa ya???". 

Amer : Cik ni siapa ya?
Mira  : Saya mira.
Amer : Kenapa nak bagi saya Lolipo ni?
Mira  : Hutang budi dibalas budi, hutang Lolipop dibayar Lolipop.
Amer : Awak?
Mira  : Ya, saya. Saya dah lama cari awak. Saya nak ganti balik Lolipop yang awak bagi pada saya  
            20tahun lepas.
Amer : Penatian saya juga dah berakhir awak.

Kedua-dua mereka tersenyum sambil memandang Lolipop. Kerana Lolipop penantian 20 tahun berakhir, kerana Lolipop, dua hati menjadi 1.

Sekian...


p/s: berbelog sambil makan Lolipop...
Korang layan je la ape yang aku rapukan nie k...
(^_^)

Penipu, Menipu Dan Ditipu...

Penipu...
Orang yang bercakap tidak benar atau berdusta dalam kata-katanya...

Menipu...
Kata-kata yang tidak betul atau tidak benar yang keluar dari mulut seseorang...

Ditipu...
Seseorang yang menerima kata-kata yang tidak benar...

Hari nie baru aku tau tentang penipuan seseorang...
Aku paling benci penipu...
Sedih sangat rasenye...
Kenapa mesti menipu aku...
Apelah salah aku...

Mungkin kerana cinta dunia...
Seorang yang aku anggap kawan boleh menipu aku...
Betul2 aku x sangka...
Seorang kawan mampu menipu kerana cinta dunia...

Ya Allah...
Tabahkan hati aku untuk terima ujian dan dugaan dariMU...
Amiinn...


p/s:-haruskah aku membenci seorang yang aku anggap kawan???
x boleh nak cakap ape2 dah dengan die sekarang nie...
mood:- hampir kepada touching...

Thursday, March 31, 2011

Princess...

Tengah search2 internet tadi ternampak la gambar2 nie... 
Otak x berfungsi nak merapu banyak2 ari nie...
Layan je gambar2 nie k....
 Hehehehe....


Princess Cinderella
Princess Snow White
Princess Jasmine

Princess Aurora
Princess Mermaid
 
Princess Bella





p/s:- kecik2 dulu suke berangan jadi tuan puteri..
alhamdullillah berjaya jugak... tapi bukan tuan puteri raja la...
jadi puteri kesayangan mak n ayah... hehehehe... (^_^)

Same macam semalam...

Hari nie x de mood same cam semalam...
Bosan n tertekan rasenye...
Aku betol2 nk g bercuti...
Boleh x rase2nye nak blk kmpg 2 3 hari...
Huhuhu...



X lalu la nak keje...
Tangan sakit kene ambik darah tadi...
Aku pon gatal g jumpe doktor tu wat per...
Huhuhu...

Sume sebab kes lame...
Adoiii...
Aku x larat la....
Kalau x g, mesti aku yang seksa t...
Huhuhu...
Rase cam nak hidup lame...

Errrmmm...
Susah la...
Aku nk explain...
Kalau bagi bukti kantoi la pulak...
Aku x nak orang kesian kan aku...



Jadi sekarang nie...
Ape yang aku kene wat...
Wat bodoh jer...
Mulut diam... Telinga kene pekak kan...


p/s:-aku kene berjuang lawan sume nie...
chaiyok, chaiyok... (^_^)

Wednesday, March 30, 2011

X De Mood....

X de mood nak taip ape2 petang nie...
Aku nak luahkan ape yang aku rase sekarang nie...
Tapi x tau la nak cite kat sape...
Mungkin malam nie boleh g ajak abg n bakal kakak ipar aku g men bowling...
X pon g karaoke...


Rase nak lepas tension jer...
Nasib baek la nak g bercuti sebulan lagi...
Kalo x...
Aku dah cuti jer esok...
Balik kampung n mandi laut puas2...
X nak kuar dah...
Lame2 leh jadi ikan dugung... eh salah ikan duyung...
Tapi ikan duyung pakai tudung...




p/s:- bebetol malas nak menaip...
tapi hati meronta2 soh menaip...
inilah hasilnye...
mood: x de mood...

Tuesday, March 29, 2011

Lelaki Macho vs Lelaki Kureng Macho...

Cara jalan...
Lelaki Macho...
- Mendada sambil pandang terus ke depan @ org berlagak                         
Lelaki Kureng Macho... 
- Berjalan sedikit bongkok dan berjalan sambil senyum @ sedar diri
Cara bercakap...
Lelaki Macho...
- Bercakap tanpa memandang muka orang dihadapannya
Lelaki Kureng Macho... 
- Bercakap dengan memandang muka orang dihadapannya sambil tersenyum

Cara menjawap 10 soalan...
Lelaki Macho...
- Menjawap 1 soalan daripada 10 soalan
Lelaki Kureng Macho... 
- Menjawap kesemua soalan siap dengan huraian sekali siap bukak kamus dewan lg

Cara memandang wanita cantik...
Lelaki Macho...
- Memandang dengan senyuman paling macho
Lelaki Kureng Macho... 
- Tunduk ke bawah sambil kadang2 mencuri pandang


Cara memandang wanita kureng cantik...
Lelaki Macho...
- Memandang dengan senyuman sinis (dalam hati meluat aku tengok)
Lelaki Kureng Macho... 
- Memandang dengan senyuman yang ikhlas


* Hari nie, saye akan membuat perbandingan antara dua jenis lelaki nie..
   Tapi, ini adalah pendapat saye jer... 
   Kalau nak bg pendapat korang, merapu la kat bawah tu...  (^_^) 

p/s:- aku dapat ilham nie tadi, lepas sorg despach nie dtg antar form kat opis aku...
berlagak betoll... (^_^)

Monday, March 28, 2011

Kebengongan...

Aduhai tangan...
Kenapalah ko nie gatal sangat nak taip bende bukan2...
Merapu je kan...
Tapikan...
Nape aku nak salahkan tangan nie pulak...
Otak aku yang ligat berfikir...
Tangan yang menaip plak dipersalahkan...
Alahai....










Sebenarnye aku betul2 tengah runsing sekarang nie...
Makin aku menolak...
Makin die menghampiri aku...
Aku x cintakan die...
Aku x suke kan die...
Aku x minat kat die...
Aduhailah hati...

Ermmm...
Betul kot ape yang mak aku slalu cakap...
Jangan cube menolak seseorang sbb seseorang itulah yang akan berada difikiran kamoo...
Jangan cube cintakan seseorang sbb seseorang itu yang akan kamoo benci...
Huhuhu...
Ape aku nak buat sekarang nie...

Tangan aku nie dah gatal sangat nak isi borang cuti...
Nak g tenangkan fikiran...
Huhuhu....
Aku nak cari ape yang ade dalam hati aku nie...
Ade x ruang untuk mereka yang bernama lelaki...
Setelah ape yang aku alami dulu...
Mungkinkah lelaki tu yang selalu ade didepan mate aku..
Mungkinkah lelaki tu yang baru aku kenali...
Mungkinkah lelaki itu yang selalu menyakitkan hati aku...













Ya Allah...
Berikanlah aku petunjuk...
Berikanlah aku kekuatan...
Berikanlah aku ketenangan...
Aminnn....


p/s:-thank too my friend yang bagi semangat dan idea yang merapu2 kat aku...
Huhuhu... sayang korang... (^_^)

Exist- Janji Padamu...

Tiada kusangka sejak detik itu
Kau membuka pintu kamar dihatiku
Cinta yang terhampar satu tika dulu
Bersinar kembali
Pandainya dikau mencuri hatiku
Dengan kejujuran dan tingkah lakumu
Memberikan aku satu keyakinan
Mendungkan berlalu


Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu bidadari
Percayalah janjiku ini


Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni


Akan kupertahankan cinta ini
Demi kesetiaan kupadamu
Akan kutempuhi onak duri
Demi untukmu bidadari
Percayalah janjiku ini


Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni


Andainya kau jauh dariku
Dekat dihatiku
Andainya kau yang pergi dulu
Hampalah cintaku
Jangan tinggalkan ku
Jangan persiakan cinta yang murni

p/s:- andai tersurat kamo untuk ku... akan ku jaga dan pertahankan samapai ke syurga...
Cinta sampai syurga... Insyaallah... (^_^)

Sunday, March 27, 2011

Persahabatan vs Percintaan...


Persahabatan...
  Ia hadir tanpa mengira waktu...
  Kadang-kadang tanpa kita sedar persahabatan telah berlaku...
Ia boleh berlaku dengan...
1 senyuman...
1 ayat...
1 pertemuan...


Tapi...
Bila hadirnya percintaan...
Sahabat dilupakan begitu sahaja...
Kenapa???
Sebab dah dapt yang lebih indah dalam hidup...
 Sampai 1 tahap...
Bermasam muka antara 1 sama lain...


Bahagia ke dengan cinta yang baru kamo kenal tu???
Lebih bahagia daripada dengan sahabat kamo tu???
Bahagia la kot kan...
Tapi...
Bila cinta kamo pergi...
 Kemana kamo nak pergi mengadu???
 Kat sape kamo nak meluahkan perasaan???


Sahabat kamo kan ade...
Pergi je kepada die...
Tapi...
 Janji jangan pernah lupekan sahabat kamo kerana cinta...


Ingatlah...
 Hilang cinta boleh berganti...
Hilang sahabat tiada pengganti...


p/s:- aku bahagia dengan kawan2 aku...
kepada bakal cinta aku... maaf kawan aku lagi istimewa daripada kamoo...
(^_^)