.

Ma Org2 Kampung...

Akma Arifin In Da Blog...

Friday, December 3, 2010

Orang Sayang Dier...


20/7/2010 Malam tu orang rase orang rindu sgt kat dier, orang nk jumpa dier tp orang t'ringat dier kate akan jumpa orang biler dier free. Orang ingat dier janji nk bawak orang g jalan2 bile dier free. Malam tu men badminton pon x der mood. Errrmmmmm, orang nk sgt dgr suara dier, orang nak sgt jumpa dier. Orang rindu kat dier sgt2, betol, orang x tipu.....

21/7/2010 Pagi tu ayah antar orang g keje,orang rase x sedap ati je pagi tu, tiba-tiba mase dekat trafik light dpn ofis orang, orang dapat msg dari hani. Hani cakap "soha dah x der". Sampai jer ofis, orang kol hani, orang marah hani, orang cakap " kalau awak nk marah skali pon sbb sye x terima cinta awak, awak jgn nk kaitkan soha, sye benci awak"..... Tapi lepas tu aidil kol sye, aidil pon cakap bende yg same. Pas2 Olan pon msg orang, Olan soh orang sabar, Olan cakap dier dah x der. Pas2 Ayie kol orang, Ayie pon cakap bende yg same... Nape sume nk memain pasl nie, pas2 orang kol Afiq, Afiq ckp betul dier dah x der. Afiq cakap die ontheway nk g umah dier. Orang ckp org nk ikot. Pas2 Afiq ambik orang kat ofis. Bile smp umah dier, orang tgk ramai sgt orang, sume sedh jer. Bile org masuk rumah dier, orang terus nampk mak dier, mak dier nangis. Orang salam and pelok mak dier untuk pertama kali. Lepas 2 orang ddk kat tepi dinding, orang diam jer kat c2, orang tgk sume org nags, orang tgk setiap org yg ader kat umah dier 2, tiba2 orang t'ringat mase dier cite pasal umah dier, orang senyum jer. Tiba2 orang dgr ader org ckp kat mak dier yg jenazah dah nk smp. Mak dier bgn n tgg dpn pintu. Tiba2 orang nampak van jenazah smp kat umah dier, abang dier turn dari van 2, Olan pon ader. Tapi mase 2 abang dier x masuk umah terus, abang dier pegi blakang van 2, pas2 ramai2 angkat keranda masuk dlm umah, orang tgk jer ape dorg wat. Tapi, bile dorg bkk keranda 2, orang nmpak dier, orang pndang dier, tp dier x pandg org pon. orang panggil name dier, tp dier x pandg orang jugak. Tiba2 mak dier pegg tgn org, mak dier ckp "soha dah x der". Semua org pandg orang. Semua kwn2 dier kenl orang. Dier.... Orang mintak maaf, orang x sggp nk tgk dier dlm keadn cam 2, orang balik dlu tau, t mlm orang kol dier k.... Orang janji.....

21/7/2010 (Malam) Malam tu orang kol no dier, tapi x dapt, operator yg angkat. Orang ckp dlm hati, mgkin dier bz. Tiba2 Afiq msg orang, afiq cakp x sangka arwah dah x der, pas2 baru org ingat ttg p'kara yg jd siang td. Mlm tu jugak, mak mask bilk orang, mak cakap " doakan arwah ditempatkan b'sama org2 yg b'iman". Orang nangis, orang pelok mak smp lah orang t'tido kat atas peha mak.

28/7/2010 Pagi tu orang bgn tido, mate orang bengkak, tp orang g keje jugak. Kat ofis, orang wat keje cam biasa, orang lupe ape yg jd semalam. Tiba2 afiq msg orang, Afiq ckp berita tentang dier msk dlm paper, afiq ckp der gmbar n berita ttg dier. Malam tu, afiq dtg umah orang, afiq bagi orang keratan paper 2. Orang teros t'ddk bile tgk gmbr dier kat dlm paper 2... Malam org ngs lagi, org rindu sgt2 kat dier, org harap sgt dier leh muncul dpn org, org x kisah dlm bentok ape sekali pon, org nk sgt jmp dier..... Orang rindu dier..... :'(

Kepada Dier yg penah orang sayangi, yg pernah orang cintai, yg pernah orang rindui.... Ketahuilah Dier bahawa perasaan sayang, cinta n rindu ini x pernah t'padam w'laupon kita telah b'pisah dlu....  Perasaan ini akan kekal smp bila2 w'laupon kita berada di 2 dunia yg b'beza....

Dier.... Orang akan sentiasa m'doakan dier kat sane...
Dier..... Dier tnggu orang kat sane k.... Insyaallah, dgn izin ALLAH S.W.T kita akan b'temu jugak 1 hari nnt.... Orang sayang dier sgt2... Dier maafkan la orang kalo orang der salah ngan dier sebelum, semasa n selepas kita b'sama.....

Ya ALLAH.... Sampaikanlah salam sayang, cinta n rindu kpd die yg telah kembali kepd MU....

Muhammad Nasoha Bin Mazli.... Al-Fatihah.....

Izinkan selamanya namamu dihati.....

Kepada die yg pernah aku sayangi, cintai, kasihi dan rindui....

Awak, izinkan sye b'kongsi kisah cinta dan impian kita bersama kawan2 saye k.
Kisah kita bermula bile awak dtg tmpt sye keje (part time jer). mase 2 sye form 3, awak form 1, kita beza 2 thn. Tapi, awak slalu pggl sye bdk keck, sbb awk tggi n sye pendek. hehehehe...First time awak nmpak sye, awak dh suruh kwn awak kem salam kat sye, awak ckp sye comel, sdgkan sy x comel lgsg... hehehe.. Seminggu jer sy kenal awak, lepas 2 kita x jumpa dah, tp kita b'hubung melalui telefon... Bile bkk skolah, kita dah x b'hubung lgsg sbb sye dok asrama, x leh bwk hp la... huhuhu....

Ermmm... 2 tahun berlalu dgn pantas sangat......

Hari 2 sye lepak dpn umah, pastu awak lalu, awak pusing 3 kali sebelom awak berenti kat dpn sye... Terperanjat jugak, mula2 sye x cam, lepas awk bukk helmet baru sye kenal... heheheh, comey la muke awk skrg (tp ckp dlm hati jer la, hehehehe)... Sejak dari 2, kita mule rapat balik, x sangka dpt jmp awak lg. Erm, suratan takdirkan.Hari2 awak dtg lepak dpn umah sye. Mula2 tu ayah sye marah jugak, tp lame2 tgk awak hormatkan org tua, pandai ambik hati mak n ayah sye, mintak izin kalo nk bawak sye keluar, hati dorang lembut... Alhamdullillah, dorang restukan persahabatan kita.... :)

Dari persahabatan menjadi cinta... Bile mak n ayah dah restu, kita pon mula pasang angan2 yg indah...

 Semasa bercinta....

* Awak ckp, awak teringin sgt nk beli kereta Perdana, n org yg akan rasmikan kereta awak ialah sye....
* Awak ckp, t mase weeding kita, awak nk kita b'arak nek kete kuda, sbb awak nk tunjuk kan kat sume org  yg awak ialah lelaki yg plg b'tuah sbb dpt sye sbg isteri awak...
* Awak ckp, t hantaran yg awak ikhlas mnak bg kat sye rm 20k, byknye, tp awak ckp, RM20k, x same mahal dgn nilai cinta and kasih syg awak pd sye, terharunye... huhuhu
* Awak ckp, nnt anak kita awak x nk ramai2 sbb awak x nak sye penat jaga dorang t...
* Awak ckp, nnt awak nk beli rumah teres or wat rumah kat kmpg jer, walaupon awk dah der rumah flat, awak x nak bg sye tggl kat c2, sbb t cian kat sye turun nek tangge....
* Awak ckp, awak bahagia dgn sye sbb sye x penah kongkong hidop awak, sbb sy paham perasaan n keadaan awak...
* Awak ckp, w'laupon awk penah jahat dulu, sye terima awak seadanya.
* Awak ckp, kasih sayang awak pada sye x kan berubah hingga hujung nyawa awak.

Tapi sume 2 sementara jer.....
 
Dan lepas kita b'pisah....
*Awak ckp, awk m'nyesal sgt2 sbb lepaskan sye
*Awak ckp, awak adalah lelaki plg bodoh sbb lepskan sye
*Awak ckp,kalau awak diberi peluang, awak x kan sia2 kan asye lagi...

Bile sye dah ader pengganti awak...
*Awak ckp, b'tuah lelaki tu
*Awak ckp, die msti jaga sye elok2
*Awak ckp, awak akan belasah die kalo die sakitkan hati saye
*Awak ckp, awak akan bunuh die walau setitik air mate sye jatuh, sbb awak x penah wat air mate sye t'jatuh.

Tapi... bile awak dah x der... :(
*Saye rase betol2 kehilangan
*Saye rase betol2 sunyi
*Saye rase betol2 sedih
*Saye rase betol2 bodoh
*Saye rase nak putarkan blk mase

Awak.... awk x adil, sye tgglkan awak, tp sye sntiase ader dpn awak, dkt dgn awak...
Tapi... awak. awak tinggalkan sye, awak tgglkan sye untk selama-lamenye....

Awak... sye rindu sangat2 kat awak, sye sygkan awak, ari 2 saye jual mahal jer... awak... saye dah terima pinangan awak 2, w'laupon awk x ckp kat mak n ayah lagi.... awak... jgn tinggalkan sye... awak bawk la sye sekali.... awak..................

Ya Allah, kuatkan semangat aku untuk teruskan hidop dan hari2 akan datang tanpa die di sisi ku... Sesungguhnye, die selamat dan bahagia berada di sisi MU.... Ya Allah, kau temukan lah kami disana kelak.... Hanya doa yg dapat ku kirimkan sebgai tande rindu, syg dan cinta ku kpd die....

Izinkan selamanya namamu dihati... (Mohd Nasuha Bin Mazli)