.

Ma Org2 Kampung...

Akma Arifin In Da Blog...

Friday, December 3, 2010

Izinkan selamanya namamu dihati.....

Kepada die yg pernah aku sayangi, cintai, kasihi dan rindui....

Awak, izinkan sye b'kongsi kisah cinta dan impian kita bersama kawan2 saye k.
Kisah kita bermula bile awak dtg tmpt sye keje (part time jer). mase 2 sye form 3, awak form 1, kita beza 2 thn. Tapi, awak slalu pggl sye bdk keck, sbb awk tggi n sye pendek. hehehehe...First time awak nmpak sye, awak dh suruh kwn awak kem salam kat sye, awak ckp sye comel, sdgkan sy x comel lgsg... hehehe.. Seminggu jer sy kenal awak, lepas 2 kita x jumpa dah, tp kita b'hubung melalui telefon... Bile bkk skolah, kita dah x b'hubung lgsg sbb sye dok asrama, x leh bwk hp la... huhuhu....

Ermmm... 2 tahun berlalu dgn pantas sangat......

Hari 2 sye lepak dpn umah, pastu awak lalu, awak pusing 3 kali sebelom awak berenti kat dpn sye... Terperanjat jugak, mula2 sye x cam, lepas awk bukk helmet baru sye kenal... heheheh, comey la muke awk skrg (tp ckp dlm hati jer la, hehehehe)... Sejak dari 2, kita mule rapat balik, x sangka dpt jmp awak lg. Erm, suratan takdirkan.Hari2 awak dtg lepak dpn umah sye. Mula2 tu ayah sye marah jugak, tp lame2 tgk awak hormatkan org tua, pandai ambik hati mak n ayah sye, mintak izin kalo nk bawak sye keluar, hati dorang lembut... Alhamdullillah, dorang restukan persahabatan kita.... :)

Dari persahabatan menjadi cinta... Bile mak n ayah dah restu, kita pon mula pasang angan2 yg indah...

 Semasa bercinta....

* Awak ckp, awak teringin sgt nk beli kereta Perdana, n org yg akan rasmikan kereta awak ialah sye....
* Awak ckp, t mase weeding kita, awak nk kita b'arak nek kete kuda, sbb awak nk tunjuk kan kat sume org  yg awak ialah lelaki yg plg b'tuah sbb dpt sye sbg isteri awak...
* Awak ckp, t hantaran yg awak ikhlas mnak bg kat sye rm 20k, byknye, tp awak ckp, RM20k, x same mahal dgn nilai cinta and kasih syg awak pd sye, terharunye... huhuhu
* Awak ckp, nnt anak kita awak x nk ramai2 sbb awak x nak sye penat jaga dorang t...
* Awak ckp, nnt awak nk beli rumah teres or wat rumah kat kmpg jer, walaupon awk dah der rumah flat, awak x nak bg sye tggl kat c2, sbb t cian kat sye turun nek tangge....
* Awak ckp, awak bahagia dgn sye sbb sye x penah kongkong hidop awak, sbb sy paham perasaan n keadaan awak...
* Awak ckp, w'laupon awk penah jahat dulu, sye terima awak seadanya.
* Awak ckp, kasih sayang awak pada sye x kan berubah hingga hujung nyawa awak.

Tapi sume 2 sementara jer.....
 
Dan lepas kita b'pisah....
*Awak ckp, awk m'nyesal sgt2 sbb lepaskan sye
*Awak ckp, awak adalah lelaki plg bodoh sbb lepskan sye
*Awak ckp,kalau awak diberi peluang, awak x kan sia2 kan asye lagi...

Bile sye dah ader pengganti awak...
*Awak ckp, b'tuah lelaki tu
*Awak ckp, die msti jaga sye elok2
*Awak ckp, awak akan belasah die kalo die sakitkan hati saye
*Awak ckp, awak akan bunuh die walau setitik air mate sye jatuh, sbb awak x penah wat air mate sye t'jatuh.

Tapi... bile awak dah x der... :(
*Saye rase betol2 kehilangan
*Saye rase betol2 sunyi
*Saye rase betol2 sedih
*Saye rase betol2 bodoh
*Saye rase nak putarkan blk mase

Awak.... awk x adil, sye tgglkan awak, tp sye sntiase ader dpn awak, dkt dgn awak...
Tapi... awak. awak tinggalkan sye, awak tgglkan sye untk selama-lamenye....

Awak... sye rindu sangat2 kat awak, sye sygkan awak, ari 2 saye jual mahal jer... awak... saye dah terima pinangan awak 2, w'laupon awk x ckp kat mak n ayah lagi.... awak... jgn tinggalkan sye... awak bawk la sye sekali.... awak..................

Ya Allah, kuatkan semangat aku untuk teruskan hidop dan hari2 akan datang tanpa die di sisi ku... Sesungguhnye, die selamat dan bahagia berada di sisi MU.... Ya Allah, kau temukan lah kami disana kelak.... Hanya doa yg dapat ku kirimkan sebgai tande rindu, syg dan cinta ku kpd die....

Izinkan selamanya namamu dihati... (Mohd Nasuha Bin Mazli)

No comments:

Post a Comment